H#1:AD – 5 ting vi lærte av RAW1012.


3MB: Holder akkurat til å få lagret en kort rockelåt i mp3-format (WWE)

La oss først fastslå at WWE har klart å snu trenden og begynt å levere bedre RAW nå.  Vi er i selveste Musictown, Nashville Tennessee. På kommentatorplass har Michael Cole og Jim Ross smurt stemmebåndene. (JBL er vel enn sålenge Coles erstatter på Smackdown.)  Det var ikke noe å si på publikum og  showet hadde bra pacing. I stedet for en massiv klump med promoer så fikk man spredd det utover.

AJ hater de ansatte

Det nærmer seg nok slutten for AJ som GM, siden hun blir mer og mer endimensjonal, og i tillegg tilsynelatende booker showene etter Teddy Long-metoden.  med andre ord, de som befinner seg i nærheten av ringen i en approksimasjon av ring-gear får en kamp mot hverandre.

Men en ting skal være sikkert å visst,  hun liker ikke Matt Stryker.  Stryker stakkar kom for å allernådigst be AJ be Kane om å be Stryker om unnskyldning for at han (Kane) chokeslammet ham (Stryker) for å vise Danie  Bryan at mer enn en Tag-team champion kan banke opp intervjuere. Uheldigvis for Stryker sa han C-ordet, og AJ booket han  med en gang i en kamp mot den samme Kane før hun spratt avgårde. Stryker sto lamslått tilbake og lurte på hvordan dette egentlig hadde eskalert så voldsomt.

Til alt hell har selv kommentatorene i WWE alltid ring-gear i håndbagasjen, så han stilte trøstig opp.  Kane klemte ham først vennlig, så ikke fullt så vennlig og til slutt ble det en ny chokeslam.

Tro mot sin nye Modus Operandi som «uberegneli som syrehjærna og uhelbredeli gærning» (fritt etter Tungtvann) gjennomførte så Kane et ringintervju av Stryker.

«Hva føler du nå?»
*Pust, hvin, pes.*
«Jeg kunne ikke sagt det bedre selv»
(WWE)

Det er tydelig at Glen Jacobs har det morsomt med sin nyvunnede innflytelse over sine egne storylines, og har en syk humor, (passende nok.) Men hvor i alle dager vil egentlig WWE med dette, utover å slå fast at AJ ikke er så mye en løs kanon som en løpsk hoppeball full av nitroglyserin. Josh Mathews ble jo helt forstyrra etter at først Brock Lesnar og så Kane lot sin vrede gå utover ham, så han fikk nærkontakt med Tilfeldig Oppstablede Aluminiumsrør™ backstage.

Er dette neste tag-team som skal feide med Hell No etter HiaC:  Både Josh og Matt er trente wrestlere, så det er ikke like usannsynlig som man skulle tro.

Publikum i Nashville er lost når det gjelder geografi

Werewolf by flight (WWE)

Hvordan skal du ellers forklare at det heiet USA-USA, i en kamp mellom sveitsiske Antoni0 Cesaro og sør-afrikanske Justin Gabriel?  Men det er absolutt likanes og se hvordan de booker Cesaro som et beist i ringen.  Gabriel jobbet ræva av seg, men det er vel ikke akkurat god ringpsykologi å først få midjen rundbanket i 3-4 minutter for så å forsøke et 450° Splash? Dessuten betød denne seieren at Antonio nå har slått begge medlemmene av High Visibility i to påfølgende show.

Noen bør fortelle Kofi at wrestling ikke er ekte

Incoming! (WWE)

Kofi Kingston gjestet MizTV og fikk en lekse han sent vil glemme.  Det var usedvanlig mye vitriol under et tynt lag sukkerspinn Miz vartet opp med,  og jeg kan ikke fri meg for tanken om at han var talerør for WWEs ledelse.  I gamle dager var mottoet «heels lie», nå om dagen er det snarere «heels tells the uncomfortable truth». Når selv JR så pent han kan, slår fast at Kofi har skusslet bort alle pushene han har fått opp i gjennom karrieren, så skjønner vi at WWEs tålmodighet er tynnslitt.  På den andre siden er Kofi riktig så skarp på mikrofonen selv, og han tåler og få mer promotid for å bygge seg opp igjen etter mange måneder i skyggenes dal.

Så han utfordret altså Miz for Intercontinental-tittelen på Main Event forrige uke,  hadde en oppvarmingkamp her på RAW, og gikk hen og vant tittelen på denne ukas Main Event etter en kamp på over 20 minutter.  Kampen på RAW var ikke like lang, men vil for alltid huskes for det helt vanvittige trouble in paradise-sparket til Kofi. Det traff Miz klokkerent midt i pannebrasken. Resultatet var 6 sting, et solid kuppehue og tre hjernrystelses-kontroller før han ble klarert for å gå i ringen.  Neste gang bør Kofi kanskje varsle litt tydligere spotene sine. (Selv om Miz må ta litt av skylda han og…)

Det er ikke spesielt høy odds på at returkampen kommer på HiaC. Var det greit å ta beltet av Miz igjen?  Tja,  jeg gtror egentlig Kofi har større bruk for det, for å distansere seg fra rollen som tag-teamer.  Men på sikt kan det hende det er MIz som kommer ut av feiden med beltet til slutt etter litt hotshotting.

Løsningen for få publikum interessert i Divaene

Etter drøyt 4 år i WWE får Eve omsider lov til å bruke det hun har lært, og lærer bort, av ekte kampsport, jaggu på tide! (WWE)

Først hadde vi sett en trist promo der Layla snakket om morens kamp mot brystkreft.  Så skulle hun få returkampen sin for Diva tittelen  mot vå alles favoritt-bitch, Eve Torres.  Til slutt vant frøkna trent på Gracie-akademiet, selv om Layla hadde foten på repet.  Dommeren var som vanlig døv og blind, Eve fikk jo sparket vekk foten til Layla før han så det live…  og Layla endte som en sad panda ringside. Med andre ord, det åpner for en ny kamp i nær fremtid.

På tross av at de har hatt bedre kamper før så begynte plutselig publikum å taktfast juble «This is AWESOME» underveis.  Årsaken var ikke Laylas krumspring, eller det faktum at shortsen til Eve var av det nysgjerrige slaget. (OK, det var nok en medvirkende årsak.) Neida, det var fordi toppen til Layla bestemte seg for å gå opp i sømmene både her og der.  Jeg vet ikke om det var en full nipple-slip (det må du eventuelt spørre John Cena om, han er jo RAWs residente brystvorte-ekspert) men det var i alle fall rikelig side- og underboob.  Stay classy Nashville!

Ooops… (WWE)

John Cena er fortsatt skadet

Vince McMahon gikk lei av uthaling til CM Punk med tanke på å bestemme hvem han vil forsvare tittelen sin mot på neste PPV. Derfor utsetter han offentliggjøringen i enda 1,5 time.  Ok, hva er det som ikke helt henger i hop i det to forrige setningene?

Uansett når kontrakten skulle signeres så kom endelig CM Punk til fornuften,  signerte på trass før han fikk vite hvem Vince hadde valgt og satte opp sitt beste «gimme your best shot»-fjes.  Kom han plutselig på at han i egen øyne er verdens beste wrestler?  Hva har han egentlig å frykte?

Vel før Vince fikk sagt sitt  startet John Cena publikum i heiarop for Ryback,  og det var mannen med WWEs dummeste kallenavn («Big Hungry»?  Are you serious bro?)  som signerte.  Var det Vince kayfabe-plan?  Det er i hvertfall klart at John Cena trenger mer tid på sidelinjen med den vonde armen sin.  Spørsmålet er bare hvordan de skal booke Punk mot Ryback i en Hell in a Cell.  Kan det lukte innblanding fra Brock Lesnar?  Får Ryback seieren, beltet og karriereutsiktene til WWEs marsboer Jack Swagger? Eller blir Punk den første som slår Ryback fair & square? Det siste vil utvilsomt være ett skud for baugen for Rybacks push.  På den andre siden  ville ikke Punk tape like mye på å tape, men med Rock varslet på Royal Rumble er det neppe rom for en substansielt regjeringstid for Ryback med beltet heller.

«Æ ska vis dokk aill i hop kem som e mæst sopin!» (WWE)

Jeg mistenker at det ender med en eller annen form for innblanding som sikrer Punk en billig seier,  eller at han på etter eller annet vis klarer å sno seg unna med beltet i behold.

WWE skal i hvertfall ha for at det tørr satse på noe nytt og annerledes, så får det bære eller briste.