Topp 10 fra Avengers: Endgame


Som nevnt før er spoilerfrisone for Avengers: Endgame nå ugjenkallelig forbi. Samtidig blir det for dumt å skulle skrive en «anmeldelse» av en film alle vettuge mennesker har sett minst én gang på kino. Denne ville uansett vært veldig kort.

Så i stedet har jeg laget en liste på ti øyeblikk jeg bet meg merke i dette overflødighetshornet av en film.

Thors lusekofte

Enn deprimert og livstrett Odinsøn har trukket seg tilbake til Nye Tønsberg, der de gjenlevende åsgardingene bor.  Der drikker han bort dagene med Miek og Korg som romkamerater. Det er et godt blikk for detaljer at ham senere i Avengers-HQ slentrer rundt i lusekofte, det perfekte antrekk for alkoholiserte ungkarer med en blanding av kjærlighetssorg og skuffelse over livet.

Nebula tar et oppgjør med egen fortid

Det er vel ingen karaktererer i MCU som har hatt en like intrikat reise. Fra nådeløs jeger i det ondes tjeneste, til kynisk og sarkastisk motvillig helt som tydeligvis er god på bunnen. Det får sitt punktum når hun skyter 2014 versjonen av seg selv rett ned.

Dr. Stranges interkronologiske sjakkspill

Så årsaken til at han ga fra seg tidssteinen til Thanos uten kamp i Avengers: Infinity War var så The Ancient One skulle innse at hun måtte overlate tidssteinen i 2012 til Bruce Banner!

Pepper Potts to the Rescue

Jeg fryktet først at det bare skulle være en litt søt referansen, når Morgan Stark lekte med hjelmen i dukkehuset sitt, men jammen dukket ikke Rescue omsider opp i den siste kampen.

Thanos moderskips risikovurdering

Når Thanos innser at Avengers med venner er en større utfordring enn forventet, så bestemmer han seg for å åpne ild fra kommendoskipet sitt på slagmarken, til Ebony Maw og resten av The black orders forskrekkelse. Dette er det ultimate tegnet på en nådeløs krigsherre, at han ikke nøler med å drepe sine egen tropper om de kan lede til seieren. Men ikke før har kanonaden åpnet, før samtlige kanoner på skipet rettes mot et nytt, uidentifisert mål som nettopp har passert inn i atmosfærene. Det hadde identifisert en større trussel en et samlet korps av alle jordens helter + Wakandas hær og diverse utenomjordiske allierte: Et stykk fly forbanna Captain Marvel.

Still in the best possible timeline

Når Thanos ødelegger tidsmaskinen i varebilen til Scott Lang og Tony Stark kaster et bekymret blikk over på Dr. Strange. Han holder en finger i lufta og Tony forstår at alt fortsatt går som forutsett.

Mjolnir

En ting er hvor mye det å finne ut at han fortsatt er verdig hjalp Thor. Peptalken med Frigg hjalp nok også, men ikke undervurder objektiv åsgardsmagi. Han har tidligere erfart at den ikke lar seg diskutere med eller lure.  Enten er du verdig, eller så er du ikke.  Del to er selvsagt at han og fikk bekreftet at han ikke er den eneste verdig til å svinge Mjolnir i kamp.

En Loke på avveie

Anti-snappet returnerte ikke Loke, siden han ble drept gamlemåten av Thanos.  Derimot er 2012 versjonen av «The God of Narrative» på rømmen med 2012-versjonen av romsteinen. Hvordan Captain America løste den floken er nesten vanskeligere å se for seg enn sjelesteinen, og hvor Gamorra og Natasha befinner seg.

I am Iron Man

Det barn, kalles «bokstøtting».

AsGuardians of the Galaxy

Etter å ha innsatt Valkyrie som de gjenlevende åsgardingens nye leder, klatrer han ombord i The Milano, og er klar for nye eventyr. Det er både som en viktg påminnelse om at selv om Endgame lukket et bind av MCU er det mange nye fortellinger so gjenstår å fortelle.  Og særlig nydelig er det at det er GotG, siden James Gunn heldigvis ble gjeninnsatt som regissør, og kan fullføre trilogien sin!

Alle bilder ©2019 Marvel Studios