Vampyr i fyr og flamme!


Lørdag 8. desember inntraff en lei hendelse på flyplassen Melun-Villaroche nær Paris i Frankrike. Tidlig om morgen ble det oppdaget røykutvikling fra en hangar, og innen brannvesenet fra SDIS (Service Départemental d’Incendie et de Secours ) 77 Seine-et-Marne ankom sto hangaren i full fyr.

I hangarene var det lagret fire eks-sveitsiske De Havilland DH.100 Vampire jetjagere fra 50-tallet, som alle var i flygedyktig stand.

Brannfolkene klarer å innskrenke brannen takket være svært kraftig brannslukningsutstyr, blant annet en skumleggingsbil av typen utviklet for flyplasser og industribranner. Over 60 menn og kvinner fra SDIS 77 var involvert i slukningsarbeidet. Dessverre ble en av flymaskinene flammenes rov, en annen ble kraftig skadet, mens de to siste ble berget uten større skader. Tilstanden til det delvis ødelagte flyet er fortsatt uavklart, om det er mulig å restaurere det til flyvende stand igjen, eller kun som stasjonært museumsobjekt.

I motsetning til hva som ble hevdet på sosiale medier i Frankrike utover dagen, lørdag, er det ingenting som tyder på at dette var brannstiftelse. En full undersøkelse vil bli gjennomført for å oppdage opprinnelsen til denne katastrofen. Det er derfor forhastet å legge skylden på de «gule vestene» fordi ingen demonstrasjon ble planlagt i nærheten av Melun Villaroche-flyplassen, og det er heller ikke meldt om ansamlinger av protestanter lørdag.

Kilde: www.avionslegendaires.net/

Bilder: Frank Desprez – communication SDIS 77  via Facebook