Hvem skulle trodd kvinnemishandling kunne ha positive ringvirkninger?


Chris Brown klarte å forveksle dette med en punching bag - Stay off drugs kids!


Vi husker vel alle saken fra februar i fjor der «R&B» artisten Chris Brown ble arrestert for å ha banket opp sin daværende kjæreste Rihanna? «R&B» i hermetegn siden «musikken» folk som Brown setter sitt navn på ligger langt unna ekte Rhythm & Blues. Vi snakker sjelløs heismusikk og sånn som støysendere liker å pumpe ut på eteren. Musikk for de som ikke liker musikk, musikkindustriens svar på Big Mac.

Enden på visa ble at Rihanna måtte avlyse en konsertturne på grunn av skader og mediemaset, mens Brown ble i dømt til 6 måneders samfunnstjenester, for legemsfornærmelse og trusler, i tillegg til å måtte holde seg minst 100 fot unna Rihanna de neste 5 årene.

Han gikk selvsagt sutrerunden i media, i et forsøk på å redde karrieren. I motsetning til hos rappere, der ting husbråk, overfall og voldtekt gir bragging-rights, er det verre for smørsangere som er avhengig av å holde sine hoser grønne med de store butikkjedene for å få pusha plastikkpoppen sin, å få rykte som konebanker.

Rihanna derimot tenkte vel at all PR er god PR og utnyttet saken for hva den var verd, og litt til. Og når en drittsekk av en ex sender deg på legevakta med blodutredelser og kutt, er det sikkert deilig å kunne smøre litt tjukt på i etterkant.

Rihanna utviklet senere en kleskolleksjon som til en viss grad stagger agressive partnere fra å legge hånd på henne


Så langt er dette kjent stoff, så hvorfor den tendensiøse overskriften?
Jo, VG melder at Chris Brown må utsette europaturneen sin, ettersom hans rulleblad betyr at han nektes innreise til Storbritannia!

Og det betyr ikke bare at vi er spart for en selvfornøyd og kommersiell sviskeprins på turnescenen i sommer. Med litt flaks kanskje han oppdager at karrieren faktisk har gått fløyten, og han ender som en parantes, kun kjent for å ha kastet bort en lovende inntektsvei og en veldreid kjæreste kun fordi han var så ubrukelig at han faktisk gikk fysisk til angrep på en jente. Du mister retten til å kalle deg mann permanent når du gjør noe slik, sånn er det bare. Derfor er det bare å ønske Brown alt vondt, og håpe at den påfølgende rebounden av å se sommerens inntekter fordufte, leder han inn i et kreativt rusmisbruk. Et misbruk, som hvis vi gudene har sans for ironi, leder til at han igjen mister besinnelsen, driter seg ut, og må inn til soning for å ha brutt betingelsene i den første dommen. Det kan bli et episk trainwreck musikkindustrien ikke har sett maken til siden Whitney H. og Bobby B. bevisste at man aldri kan bli for rik for å utvikle seg til thrashy crack-hoder bare man går inn for det.

Selvsagt synd for Rihanna at det var hun som kom i veien for knyttnevene til Chris når han vorset litt for hardt til Grammyfesten i fjor, men om det betyr en «R&B»-artist mindre her i verden bør det i det minste gi henne god karma!