De som liker smårips


Sandra Lyng Haugen deltok i 'Isdans' på TV i 2007 før en bilulykke satte henne ut av spill (Bilde:Scanpix)

Sandra Lyng Haugen er ledig på markedet igjen, skal vi tro VG. Jenta som skapte seg en karriere på å være «hun blonde, sexy» uten alt for mye talent å skryte av i Idol-konkurransen for noen år siden, ble nemlig sammen med en 47 år gammel helseguru i mars. Så det holdt snaue 2 måneder.

Når Margaret Berger slo igjen var hun brunette, for å sitere House: ''You've done something to your hair, makes you look like a hooker. I like it!''

Ikke så veldig rart kanskje når han bokstavelig talt var dobbelt så gammel som henne. Hun er ikke den første Idol-deltageren med åpenbare daddy-issues, Margaret Berger som kom på andre plass i Idol i 2004 fant seg jo en kjæreste som var 13 år eldre enn seg som 18-åring. Margaret ble vel mest kjent som «hun talentfulle som tapte»… men i motsetning til det årets vinner, har hun jo stablet en form for musikerkarriere på beina. Og får halvannet pr siden ble hun sågar musikkprodusent i NRK Petre og mP3. Selv om ryktene selvsagt gikk om at Berger og Moslet hadde et godt øye til hverandre, er det all grunn til å tro at hun fikk jobben i kraft av musikkfaglig kompetanse, ikke fordi hun «gives good head» som Turboneger ville sagt det. (Skal sies at jeg ikke aner om hun fortsatt er sammen med denne kameramannen, mener å ha lest de ble slutt, men gidder rett og slett ikke google det får å finne det ut.)

Men altså, Sandra Lyng Haugen. Hun var en blid og småfrodig berte som smeltet fjortisshjerter over en lav sko, og dro opptil flere rødmende 12-13 åringer inn i puberteten, gjennom sin deltagelse i Idol for 5 år siden. Etter der tid havnet fiorståelig nok karrieren litt i krabbegir, men på tross av det takket hun nei til FHMs tilbud om å stille som covergirl. Mulig Sandra forvekslet FHM med Playboy, men årsaken var kanskje heller at hun slet med selvbildet. Da hun skulle lansere sin andre singel i 2005 hadde hun nemlig fått beskjed om at det var på tide å kutte ned på bamsemums og løse månedskort på 3T. De ville ha henne på slanker’n med andre ord. Antagelig skjønte plateselskapet at her måtte de satse hardt på utseende, siden vokalkreftene var heller spinkle.

''Helt klart at vi ikke vil selge mange singler om vi plasserer den dundra der på coveret''

Det de ikke visste var at Sandra hadde slitt med spiseforstyrrelse siden hun var 13, og derfor fint kunne tenke seg å slippe å få høre at hun var feit. Så hun sa Fuck you very much, good sirs, og la plateplanene på hylla. Og ut ifra bildene fra 2005 ser det ikke akkurat ut som om slankekur skulle vært påkrevd heller, en ok fotograf og litt makt-up og hun var da helt kurrant jailbait? Musikkarrieren gikk altså i stå, og hun endte mest opp som minnie-mus-backingvokal på sommerhiten til enn eller annen rapper-spire for 3 år siden. Og at hun bidro på «Sommerflørt» kan mistenkes å være for å sikre sg henne lett antrukket i musikkvideoen.

Og hun tok igjen med renter som covergirl, og prydet forsiden til bladet «Mann» i henholdsvis undertøy i 2007 og inntullet i et laken i fjor, en grei måte å komme i nyhetsbilde igjen, etter at hun røk ut av «Isdans» på TV2 etter en bilulykke.

I et intervju i samme nummer av Mann som hun prydet forsiden på i fjor, avslørte Sandra at hun ikke var særlig kresen på mannfolk, ikke akkurat en banebrytende avsløring, hennes trackrecord tatt i betraktning (Bilde: Mann)

Men så altså, i mars i år hadde hun plutselig funnet kjærligheten, i form av en helseguru gammal nok til å være faren hennes. Amors piler kanskje, om vi antar at Amor var sveiseblind eller bakfull. Og «Helseguru», det er da faen ikke en yrkestittel? Word to the wise: Alle som omtaler seg selv, eller lar seg selv omtale som, noe som slutter på guru, har aldri like mye peil som de liker å tro de har. Når hr Sandoval («Sandoval» høres litt ut som en krem mot fotsopp, gjør det ikke?) så ut som kjærlighetsbarnet til Uri Geller og den kjipeste byråkraten i hele NAV kan heller ikke good looks forklare det. Sist men ikke minst, han skulle egentlig bare være hennes personlige «life-coach». Så jeg frykter det her er god gammeldags manipulasjon av en litt usikker jente av en mann som burde visst bedre. Er jo en grunn til at ekte terapeuter har en yrkescodex som forbyr dem å pule rundt på dem de skal hjelpe. Heldigvis så kokte det hele fort bort i kålen. «De ønsket å konserntrere seg om hver sin karriere»… Det faktum at han var 23 før hun var påtenkt hadde helt sikkert ikke noe med det å gjøre. Rett nok hadde også tidligere visst at hun liker eldre partnere, etter et lengre forhold til «rapperen» Diaz, som riktognok bare var 10 år eldre enn henne. Anner vi et lite elektrakompleks?

Kjenner du begrepet filips-tall? Det er definert som antall sexpartnere, ganget med største aldersforskjell. Noen mener at et ekte filips-tall regnes ut for middelverdien av aldersforskjellene oppover og nedover.Kanskje Sandra bare prøvde å booste sitt? Og når vi først er inne på regning, det sies at den yngste årgangen du bør date for ikke å virke for desperat/creepy/tvilsom, er din egen alder, halvert og lagt til 7. (I.e. Jeg som er 33, bør ikke date noen som er yngre enn (33/2)+7 = 23,5) Det er selvsagt ingen absolutt regel, men tar utgangspunkt i at folk oppnår ulike grader av modning og livssituasjon etter hvert som de vokser opp. Sandras ex glemte kanskje det andre leddet (+7)?

En gammel læresetning sier at fordelen med feite jenter er at de ofte har anseelige pupper, men det er ikke en ligning som går begge veier: Alle jenter med anseelige pupper er ikke nødvendigvis feite

Ok, noen vil sikkert bare mene det er positivt at også de med gråstenk i håret kan få seg litt ungpikemus, men seriøst, har du passert førti, så lukter det litt førtiårskrisa av å komme trekkende med ei som ennå ikke har komme halvveis i tyveårene. Greit nok at han «Rikingen» i VGs nye realityserie. (Hva faen skjedde egentlig med forretningsideen «lage en god avis»? Er det rart opplaget synker når man bruker pengene på å leke TV3 på nett og Se & Hør på trykk?) Noen eier ikke nåla i veggen, andre eier ikke skam i livet. Personlig får jeg gjerne et snev av uggen følelse når jeg veit at den på andre siden av frokostbordet en søndag morgen fortsatt gikk på barneskolen når jeg begynte å studere. Er litt som den følelsen man hadde som 8-10 åring når man nasket en Bugg til 50 øre på den lokale kiosken. Du vet det ikke er helt lov, men så er det der med at man kan motså alt, unntatt fristelse.

«Rikingen» er selvsagt usedvanlig tacky, men hans faste eskortepike virker i alle fall så dumt at hun ikke klarer å vekke sympati. Den perfekte trofekona altså, så kan heller han skaffe seg en like dum personlig «assistent» om noen år, mens hun kan finne trøst i en snasen pool-boy. (Man har da sett et par episoder av Frusterte fruer ikke sant?)

Sandra Lyng Haugen derimot virker i utgangspunktet som en ganske real, om enn noe naiv jente som drømte om å bli popstjerne, så jeg mener ikke å gjøre narr av henne. Tvert i mot ønsker jeg henne lykke til med videre karriere og kjærlighet og håper hun klarer å kvitte seg med spiseforstyrrelsene. Men jeg håper og hun er litt mer skeptisk til «guruer» som skal fikse henne, og mener at den beste måte å gjøre det på er å komme seg i buksene hennes.