Tegnet magi 50: Mystery Science Theater 3000 – The Comic


Trodde du det bare var gamle filmer som havnet i public domain?  Neida det skjer med tegneserier også,  særlig tegneserie av, skal vi si, liten kunstnerisk verdi…

Mystery Science Theater 3000

Av Joel Hodgson med Harold Buchholz, Matt McGinnis, Todd Nauck, Mike Manly .Dark Horse Comics . ISBN: 978-1506709475
Utgitt september 2019  – Engelsk – 160 sider – Samler MST3K#1-6

Fra sin spede start på en liten -TV-stasjon i den amerikanske midt-vesten i 1988, gjennom årene som bærebjelke på The Comedy Channel / Comedy Central og SciFi Channel på90-tallet, til den spektakulære oppstandelsen på Netflix i 2017, Mystery Science Theatre 3000 har hatt en transformativ effekt på TV, komedie, og måten cheesy filmer blir sett på.

For det er ingen film som er så dårlig at den ikke kan bli severdig bare det kritiske blikket er sarkastisk nok.  Det har vært grunntanken til MST3K  helt fra starten, og den teknikken kan naturligvis også brukes på andre populære medier enn bare film!

Det har vært laget utrolig mange dårlige tegneserier, som har vært rene kommersielle venstrehåndarbeid. De fortjener naturligvis akkurat det samme behandlingen som elendige B-filmer, når opphavsretten på de går ut.

I tegneserieversjonen har Kinga Forrester introduserer et nytt stykke Kingachrome®-teknologi, Bubbulat-R™. Tilsynelatende utviklet av Synthia, lar Bubbulat-R folk bli «del av» en tegneserie. Den første testkaninent er TV’s Son og TV’s Frank Max, og det er tegneseriesamlingen hans som fungerer som ryggraden i teknologien.  Uheldigvis er det en mildt sagt ujevn samling, noe som selvsagt går utover Jonah og robotene på The Satellite of Love, når Kinga iverksetter del to av planen.

De sendes avgårde til diverse tegneserier, alt fra ungdomsserien «Tom Servo – teen reporter»  til krimserier fra 40-tallet og en kopi av Tales from the Crypt («Iskalde Grøss» på norsk). Fortumlet prøver de både å følge plottet, samtidig som de forsøker å finne veien tilbake til virkeligheten. Det hjelper selvsagt ikke at Kinga også sper på inntektene med stadige reklamekampanjer for Totino’s Pizza Rolls når det passer som dårligst! Og som de fleste teknologier Kinga får fingrene i, er det så som så med driftsikkerheten!

Liker du MST3K så er dette veldig gøy, men om du ikke kjenner konseptet tror jeg det blir veldig forvirrende!

Jeg for min del sier bare «COMIC IN THE HOLE!»