«Until the remedy is worse than the disease.»


Sony slapp en aldri så liten overraskelse forleden.  Teasertraileren til Morbius, den neste «MCU-Light» filmen de git ut, med premiere i slutten av juli. Venom var ikke en ubetinget suksess, men presterte helt greit. Og uavhengig av hva du måtte mene om Jared Leto generelt, dette tror jeg kan være en rolle han kan trives i.

Dr Michael Morbius, den levende vampyr, dukket første gang opp i Spider-Man i 1971.  Som Venom var han i utgangspunktet en fiende men over tid har han blitt mer som en tragisk anti-helt. I et forsøk på å kurere sin egen snikende og dødelige blodsykdom eksperimentere Dr. Morbius med serum fra vampyrflaggermus. Resultatet er klassisk superhelt-messig: Han utvikler økt styrte, utholdenhet, spenst, evnen til ekkolokasjon, og ikke minst en ustoppelig tørst etter blod.

Filmen er ikke kun en opprinnelseshistorie,  Morbius må få noe å sette tennene i, tross alt. Her i form av Matt «Dr Who» Smith som Loxias Crown, også kjent som Hunger, som også ernærer seg utelukkende å menneskers livskraft.

Den virkelige stingeren kommer først i slutten av traileren: Michael Keaton, umiskjennelig som Adrian Toomes, Vulture, fra Spider-Man Homecoming.

Det startet spekulasjonen om Sony og Marvel har gjort endinger i den opprinnelige samarbeidsavtalen. Som kjent ble den reforhandlet i fjor etter en kortvarig disputt.  Kan et tenkes at Sony kan bruke tettere referanser til Spider-Man og MCU i sine «side-prosjekt»  og potensielt vise versa? Det kunne for eksempel åpne for at Morbius kan dukke opp i den varslede Blade-rebooten med Mahershala Ali i hovedrollen.

Sist men ikke minst understreker traileren at Marvel ikke trenger frykte overbelastning av kinopublikum, for denne filmen har definitivt en helt annen stemning og genre enn Black Widow som kommer 1. mai.

Og apropos det, kom trailer nummer 2 til den filmen:

Med mye, mye mer Taskmaster, og alt tyder på at frykten for at Marvel ikke skulle klare å levere en bra tolkning av ham kan trygt avblåses.

Nok å glede seg til på filmfronten med andre ord!