Tegnet magi 48: The Doom that Came to Gotham


Det har vært jul, og det var heldigvis en del lesestoff som gjemte seg under grana. Heldigvis fordi det har vært drittvær denne helgen, og det betyr at bihulene mine som vanlig slår seg vrang.  Kan vi ikke bare ha det tørt, solfylt og ca 30 grader året rundt?

Batman: The Doom that Came to Gotham

Av Mike Mignola, Richard Pace, Troy Nixey, Dennis Janke & Dave Stewart. DC Comics . ISBN: 978-1401258061
Utgitt desember 2015 – Engelsk – 176 sider – Samler Batman: The Doom that Came to Gotham #1-3.

Mike Mignola er mannen bak Hellboy,  og her har han sluppet løs på Batman-universet.

Batman: The Doom That Came to Gotham er miniserie i tre deler som ble utgitt fra november 2000 til januar 2001 under DC Comics  Elseworlds-forlag. Historien er skrevet av Mike Mignola og Richard Pace og illustrert av Troy Nixey (blyanter) og Dennis Janke (blekk), med Mignola som coverartist. Historien omhandler en alternativ Batman på 1920-tallet som kjemper mot mystiske og overnaturlige krefter som tar Gotham med storm etter han ved en tilfeldighet vekker vesenet kjent som «Den som venter på terskelen.»

Dette er Mignolas tredje historie om Batman, historien er som forventet stappet full av Lovecraft-inspirerte gjengivelser av den mørker ridderens venner og fiender, inkludert Green Arrow, Two-Face, Ra’s al Ghul, og så videre.

I 2015 ble historien endelig samlet inn i ett fullstendig volum av DC og utgitt som en paperback. Om du liker Hellboy eller bare Lovecraft er det en nydelig historie, men selvsagt er det enda mer underholdende om du kjenner godt til Batmans rike univers så du fanger opp alle de ulike referansene som er gjemt i serien.

Anbefales på det sterkeste!