Tegnet magi 47: Empowered and the Soldier of Love


Omsider er bokhyllene på plass i leiligheten, og det betyr at tegneserien atter en gang har fått god plass i stua. Da er det vel tid for å bla frem noen anbefalinger igjen.

EMPOWERED AND THE SOLDIER OF LOVE

Av Adam Warren, Karla Díaz. Dark Horse . ISBN: 978-1506707037
Utgitt juli 2018 – Engelsk – 128 sider – Samler Empowered and the Soldier of Love #1-3 pluss Adam Warren’s «Pew! Pew! Pew!» Empowered one-shot.

Adam Warrens hardt prøvede superheltinne Empowered har nå fått 10 snart 11 TPB’er,  men dette er er første gang han har «lånt henne bort» til en annen tegner.  Opprinnelig hadde «Soldier of Love» vært et frittstående prosjekt, men da tegneren trakk seg ble det lagt på hylla.  I mellomtiden oppnådde Warren suksess med Empowered og han fikk lyst til å innlemme det gamle konseptet i hennes univers.

Våre venner Empowered og Ninjette sliter derfor her med et superheltsamfunn som er kraftig angrepet av voldsom og altomfattende romantikk, og må sammen prøve å finne ut hvem som står bak den galopperende libidoen som i verste fall gjør at alle «kapper» i praksis er satt ut av spill.

Du kan si mye om Warren, men han har en sine begrensninger på tegnefronten, noe han villig innrømmer selv også. Løsningen ble den chilenske tegneren Karla Diaz, som hovedsakelig hadde jobbet med webserier.

Som en bonus gjorde hennes tospråkelighet til at «Soldier of Love» kunne bli Soldado del Amor, en «International Magic Girl of Mystery», og hennes familiar Señor Pangolin.

Det er artig å se hvordan Diaz komponerer sidene,  og det er en overflod av rosa og hjerter, som kolliderer nydelig med den livstrette og kyniske leiesoldaten som står bak, og hennes lumske planer.

Jeg håper det ga mersmak for Warren og at det blir flere samarbeidsprosjekt, for det er nydelige tegninger og en historie som får ut det beste i karakterene.