H#1:AD 224 – AEW Dark & NWA Powerrr


At Smackdown flyttet over til Fox Sports har hittil bare medført av WWEs to flaggskip har nådd nye bunnivå. De har blitt «sports entertainments» svar på McDonalds eller veikro-kjøttkaker. Rimelig uinteressant med andre ord.

Det skal sies at det er et lite lys i tunnellen.  NXT sendes nå også på kabelTV, og i forbindelse med flyforsinkelser på hjemreise etter Crown Jewel i Saudi-Arabia, var det NXT som måtte trekke lasset med en liten «invasjon» på fredagens Smackdown. At de nå også blir «det tredje varemerket» som skal delta på Survivor Series er også et tegn i tiden på at «de gule» når har vokst.

Enn så lenge er ikke de på Youtube, i hvert fall ikke offisielt. Men det er to andre wrestlingshow som har etablert seg der, og det er de jeg vil tipse dere om.

All Elite Wrestling er den nye utfordreren til WWE, og promosjonen ledet av Cody Rhodes, Kenny Omega og The Young Bucks har levert varene fortsatt.  Hovedshowet AEW Dynamite er ikke tilgjengelig på Youtube, men derimot legger kanalen All Elite Wrestling hver tirsdag ut showet AEW Dark.

Her viser de som navnet antyder kamper som ble filmet samtidig med hovedshowet. Som for resten av AEW er det hittil ganske tynt med historier utover noen fiendskap og vennskap,  men om du liker «WWE-aktig» wrestling med litt mer vågale spots, så er det en fornøyelig time.

Om du derimot savner wrestling fra «deep-south» anno midten av 80-tallet kommer NWA deg til unnsetning. National Wrestling Alliance har vært her siden sønnen til eieren til WWWF spekulerte på om sånn wrestling kunne bli allemannseie.

Nå har youtubekanalen NWA lansert det ukentlige shower NWA Powerrr.  Dette er klassisk «Rasslin'» filmet i et litt trangt studio foran en tribune av blodfans. Det er litt carny og gammeldags, men akk så sjarmerende.

Særlig siden de lener seg tungt på den lange historikken til NWA, og at de leker seg med hele sirkus-følelsen, uten at det blir useriøst. Det er ikke en parodi, men snarere som å dra på en wrestling «renfair» eller noe sånn. NWA er nå eid av Billy Corgan (han fra Smashing Pumpkins) og bruker Jim Cornette som ekspertkommentator. At de har noen navn i stallen som de litt wrestlinginteresserte kan kjenne igjen fra TNA eller sågar WWE, gjør det også litt lettere å komme inn i det.

Med andre ord,  om du er lei av WWE sin barnevennlige stil og trenger litt forandring mangler det ikke alternativ.

Likevel, fredagens episode av Smackdown var kanskje årets beste, og om du ikke har sett det, er det verd å se.

Og la meg si det med en gang, på spinnesiden er hverken AEW eller NWA i nærheten av WWE.