The Harley Quinn Movie (feat BoP)


Jeg skal ærlig innrømme at jeg var blant det mindretallet som satte pris på Suicide Squad når den kom i 2016. (Du vet det ikke er et godt tegn når oppfølgeren heter The Suicide Squad og ikke involverer tallet 2, kan dere stave «reboot» barn?) Samtidig er jeg helt enig i at Margot Robbie stjal mesteparten av showet med sin fantastiske Harley Quinn.

Dermed er det kanskje ikke så rart at den kommende Birds of Prey-filmen har fått undertittelen «…and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn»

For det er ikke til å komme fra at både plakat, trailen og markedsføring har hatt fokus ene og alene på Dr. Harleen Frances Quinzel.  Hun har dumpet Joker som en dårlig vane, og slår sine pjalter sammen med Black Canary, the Huntress, og Renee Montoya for å redde  Cassandra Cain fra Gotham Citys fremste gansterboss og entusiastiske torturist/kannibal, Black Mask.

Det er jo ikke det minste rart at DC og Warner Bros smir mens liket er varmt, Margot er den perfekte Harley,  og Harley er en av DCs mest populære (anti)helter. Det skader heller ikke at hun er en hun, når tegneseriegigantene noe motvillig har begynt å innrette seg etter det faktum at en ganske stor andel av tegneserielesere faktisk er hunkjønn.

Når det er sagt, traileren overbeviser meg ikke helt, musikkvalget er pussig, og det er kanskje litt mye fokus på at dette er en «seriøs» super(anti)helt-film. Når jeg tenker Harley tenker jeg mer feelingen i Guardians of the Galaxy eller Thor Ragnarok.  Der de omfavner det fargesprakende absurde i tegneseriene, samtidig som ikke ikke skygger unna seriøse og vanskelige tema. På den andre siden har den linjer som dette:

I’m the one they should be scared of. Not you, not Mr. J.

Selvsagt må filmen sees, om så kun er for 2 timer med Margot Robbie i fri dressur. For hun er kanskje den eneste på DC siden som har klart det Robert Downey Jr, Samuel L. Jackson, Chris Evans, Chris Hemsworth, Ryan Reynolds osv har klart hos Marvel.  De *spiller* ikke en karakter, de *er* karakteren.

Norsk premieredato er ikke klar, men rundt 5-7. februar neste år virker sannsynlig