«Bountyhunting is a complicated profession … Don’t you agree?»


D23 er fanklubben til Disney (D for Disney, 23 for 1923, året Walt Disney startet selskapet). Den årlige D23 Expo er konvensjonen der Disney strør om seg med trailere og informasjon om det de har planlagt fremover.  I år var det naturlig nok mye snakk om Disney+, strømmetjenesten de starter i november. Dessverre har de ikke offentliggjort når den blir tilgjengelig i Norge, annet enn å si at den rulles ut i vest-Europa mellom november i år og mars 2020. 

Det er liten tvil om at de planlegger å ta innersvingen på Netflix, HBO og de andre store aktørene, med sitt etterhvert grandiose arkiv av film og serier.

Meldingen om at Sony og Marvel Studios har røket uklar om avtalene om bruk av Spider-Man druknet fort i nyhetene om tre nye serier som skal slippes på Disney+: Moon Knight, She Hulk og Ms. Marvel. Det er mye mulig Sony har overspilt hånden sin litt nå.

Men nå var det ikke Marvel som var hetest på trailerfronten.  I stedet fikk vi to nye Star Wars-trailere.

Den første var for en av flaggskipene til Disney+ ved lansering: The Mandalorian

De gåtefulle dusørjegerne som romsterer i skyggene i utkantene av Star Wars-universet har alltid vært  publikumsfavoritter. De henter det beste fra 70-tallets støvete spaghetti-western filmer og blander det med det detaljrike mytoset som har vært kjent og kjært siden 1977. Og ingen dusørjeger er vel like legendarisk som Boba Fett.  Men Lucasfilm skrinla altså en solofilm om ham, til fordel for en annen outsider fra Mandalore. Serien på åtte episoder er satt fem år etter imperiets fall i Episode VI: Return of the Jedi, altså før hendelsene i den pågående trilogien.

Og apropos den. På D23 viste Diney frem en eksklusiv teaser-trailer for Star Wars Episode IX: The Rise Of Skywalker , som nå endelig er sluppet for oss vanlige dødlige:

La meg bare først slå fast at jeg vedder en tauntaun på at «Dark-Rey» er en visjon enten hentet fra Reys mareritt, eller Keiserens manipulasjon.  Samtidig kan man spørre seg om hvilken «Skywalker» som nå skal heve seg.

Den som lever får se!