Marvel – Fase 4


San Diego Comic Con har vært denne helgen og som forventet hadde Marvel Studios mye å fortelle om MCU’s fremtid.  En del var allerede kjent, men andre ting kom ut av det blå!

Passende nok kunne Kevin Feige åpne ballet med å annonserer at Avengers: Endgame omsider har dyttet det ekle blå smurfene ned fra tronen. Avengers: Endgame har med sine 2,790 milliarder dollar i omsetning passer Avatar som verdens mest innbringende film (ikke justert for inflasjon).

En kjapp oppsummering av hva vi vet, og hva jeg tror.

Filmer

Black Widow – 1. mai 2020.

Scarlett Johansson returnerer som superspionen med rødt i regnskapet, i en film satt til like etter Captain America: Civil War. Andre navn på rollelisten inkluderer Rachel Weisz som Malena, David Harbour som Alexi, Florence Pugh som Yelena Belova, i tillegg til Ray Winstone og O-T Fagbenle.

Og som vi vet fra nyhetssaker blant annet på NRK i mai, deler av filmen i spilt inn her i Norge, nærmere bestemt på Sæbø i Ørsta på Sunnmøre.

The Eternals –  5. november 2020

The Eternals er relativt obskur Marvel-mythos.  De ble skapt av legendariske Jack Kirby på 70-tallet og er kort fortalt en gruppe helter som tilhører en avlegger av menneskearten. Han hadde forlatt Marvel i 1970 for å jobbe for DC og begynte der på det ambisiøse prosjektet New Gods, der han ville forene Sci-fi og mytologi.  Uheldigvis ble serien kansellert før han ble ferdig, og tilbake i Marvel forsøkte han på ny, resultatet var Eternals.

When the Celestials visited Earth five million years ago and performed genetic experiments on early proto-humanity, they created two divergent races: the long-lived Eternals, and the genetically unstable and monstrously grotesque Deviants. These experiments also led to the capacity for super-powered mutations in humans. They also performed this experiment on other planets (such as the Kree and Skrull homeworlds) with similar results.

Uheldigvis ble heller ikke denne serien egentlig fullført, og selv om ulike forfattere har forsøkt å nøste opp de fleste løse trådene, har denne kroken av Marvels mangslungne univers vært dunkel og forvirrende. For sikkerhets skyld ble to andre lignende konsept skapt av henholdsvis Stan Lee og Jim Starlin, retconet inn i sagaen.

I 2006 laget Neil Gaiman og John Romita Jr en miniserie på syv deler, som ryddet opp en del og oppdaterte Eternals til dagens Marvelunivers.

Når Marvel Studios klarte å gjøre en vaskebjørnlignende liten våpenentusiast og et levende tre til allemannseie er nok ikke dette rarere enn at det blir suksess. Ingenting å utsette på rollelisten i alle fall: Angelina Jolie (Thena), Richard Madden (Icarus), Kumail Nanjiani (Kingo), Lauren Ridloff (Makkari, den første døve superhelten i MCU), Brian Tyree Henry (Phastos), Salma Hayek (Ajak), Lia McHugh (Sprite), og Don Lee (Gilgamesh). Jeg are håper Marvel går «full Kirby» med kostymene!

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – 12. februar 2021

Marvel goes Kung-fu! Iron Fist fikk en blandet mottagelse, men Shang-Chi er en annen skål.  Kinesis-kanadiske Simu Liu spiller hovedrollen, og ellers virker det som om Marvel har raidet Hong-Kong for skuespillere. Motstander er den mystiske Mandarin.  Og ikke gallionsfiguren spilt av Ben Kingsley i Iron Man 3.  Som vi så i kortfilmen All Hail The King fra 2013, var originalen lite imponert over å ha blitt brukt som inspirasjon!

Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 7. mai 2021

En film få hadde gjettet på. Med Dr Strange (Benedict Cumberbatch) og Scarlett Witch (Elizabeth Olsen) skal vi på eventyr i multiverset i det regissør Scott Derrickson lover vil bli: “… the first scary MCU film.»

Filmen skal også knyttes til TV-serien om Wanda Maximoff.

Thor: Love and Thunder – 5 november 2021

Taika Waititi skal regisserer oppfølgeren til Thor: Ragnarok, og blant ingrediensene finner vi en åpent biseksuell konge av Tønsberg,  med andre ord Tessa Thompson for viljen sn når det gjelder Valkyrie. Ja, og forresten er Natalie Portman tilbake.  Jane Foster skal omsider løfte Mjølnir (noe som *kan* bety behov for «A big ball of wibbly wobbly, timey wimey stuff») som Thor!

Blade – premieredato ukjent

Oscravinner Mahershala Ali er bekreftet som «Daywalker» i en reboot av denne trilogien.

Guardians of the Galaxy 3, Captain Marvel 2, Black Panther 2 – premieredatoer ukjent

Alle disse er bekreftet,  jeg gjetter på at de prøver å klemme inn GotG 3 før Thor: Love and Thunder, siden sist vi så Odinsønn var han på vei ut på galaktiske eventyr ombord i The Milano.

Det kommer antagelig en ny Spider-Man film fra Sony i løpet av 2021 også om de holder takten.

Sist men ikke minst lovet Feige både «Fantastic 4 & Mutants» nå som Marvel igjen har filmrettighetene til disse elementene i Marveluniverset!

TV-serier

Alle seriene vil sendes på den nye Disney+ strømmetjenesten, og være mye tettere integrert i MCU enn tidligere serier.

The Falcon and the Winter Soldier – Høsten 2020

Captain America/The Falcon Sam Wilson (Anthony Mackie) og The Winter Soldier Bucky Barnes (Sebastian Stan) må hanskes med en gammel trussel.

Daniel Bruhls Baron Zemo, som introduserte seg via storskjerm på SDCC, og denne gang med den ikoniske masken!

WandaVision – Våren 2021

Som allerede nevn vil denne serien som tar for seg Scarlett Witch i etterdønningene avhendelsene i Avengers:Endgame, være tett knyttet til filmen Doctor Strange in the Multiverse of Madness.  Her får hun selskap av Monica Rambeau (spilt av Teyonah Parris) som vi sist så som bedårende jentunge i Captain Marvel. Nå er hun voksen, og har tatt superidentiteten Spectrum!

Loki – Våren 2021

Som vi husker fra Avengers: Endgame stjal en versjon av alle favoritt-slyngel Tesseracten og unnslapp. Men dette er da Loki mens han fremdeles er på sitt mest utspekulerte, før han begynte å tenke på andre en seg selv. Jeg regner med at det blir mer multivers-moro med Tom Hiddleston.

What If – Sommeren 2021

Alternative tidslinjer og kontrafaktisk «historie» i animert form. Fordi hvorfor ikke. Blant stemmene som er bekreftet finner vi Hayley Atwell, Natalie Portman. Og ja, førstnevnte skal utvilsomt gi stemme til versjonen av Captain America som første gang ble introdusert i mobilspillet Marvel Puzzle Quest: «What if… Peggy Carter became Captain America»

Hawkeye – Høsten 2021

Vi blir aldri kvitt Jeremy Renner.  Her skal han være «Hawkguy» og trene opp neste generasjon. Hvem som skal spille Hawkeye, Kate Bishop, er ikke klart ennå. Så lenge vi får Lucky the Pizza Dog, skal jeg være fornøyd.

Det skal vel holde hardt om Netflix kan klare å holde posisjonen som den dominerende strømmetjenesten når Disney insisterer på å flexe muskler på dette viset!