«Hahaha, that was awesome!»


DC har med rette fått mye kjeft for hvor dårlig de har håndtert åpenbare gullkantede superhelt-produkter som Batman og Superman på film det siste tiåret.  Til gjengjeld traff godt med Wonder Woman, og i romjulen finner vi ut om de kan lage gull av gråstein.  Det er få superhelter som i like stor grad har blitt behandlet som en vits og parodi på seg selv som Arthur Curry a.k.a. Aquaman.

Men den endelige traileren for vinterens store superhelt ekstravaganza tyder på at DC og Warner Bros har tenkt «flip it, and reverse it».

En ting er at Jason Momoa og Amber Heard ser ut til å fungere over all forventning som Arthur og Mera. Nicole Kidman ser kanskje litt for ung ut til at du automatisk tenker «Dronningmor» (hun er jo bare 12 år eldre enn Momoa), men siden vi ikke helt vet om atlantere har en sånn alvegreie med utvidet livslengde gående i DCEU, så tar vi det med et smil.

Black Manta ( spilt av Yahya Abdul-Mateen) ser som snytt ut av en 60-talls tegneserie, og i det hele tatt virker det som om DCs superheltfilmer nå omfavner alt det spektakulære i opphavsmaterialet, i stedet for å klamre seg til en mørk, grimete og «realistisk» estetikk.

Det dette aller mest minner meg om er Marvels Thor-filmer på sitt beste, og det er absolutt ikke et dårlig forbilde å låne fra!

Filmen har Norgespremiere første juledag.