Ironisk [Seriøst 14: Iron Fist – Sesong 2]


Det var ikke så lenge etter at sesong 2 av Marvels Iron Fist hadde premiere på Netflix at beskjeden kom om at det ikke blir noen sesong 3. Ingen stor overraskelse dessverre siden Disney planlegger å lansere sin egen strømmingstjeneste neste år, og da vil neppe la en av de største konkurrentene lage seriere med dere intellektuelle eiendeler. Disney eier som kjent Marvel.

Den samme skjebnen tilfalt Luke Cage som også kun fikk to sesonger.  Daredevil sesong 3 er nylig sluppet, men vi vet ikke om det kommer en sesong 4. Det som derimot er sikkert er at Jessica Jones får en 3. sesong, og alt tyder på at vi også får en sesong nummer 2 av Punisher.

Uansett er det litt trist at vi ikke får se mer av Danny, Ward, Colleen, Misty og resten av gjengen. for der den første sesongen virket stresset og uferdig, fungerte sesong nummer 2 mye bedre.

Sesong tar opp tråden fra Defenders.  Med Daredevil tilsynelatende drept, har Danny tatt over rollen som New Yorks forsvarer. Om dagene slummer han med kroppsarbeid som sjauer for et transportbyrå, mens nettene går med på å holde Chinatowns kriminelle gjenger i sjakk. De to grupperingene Øksene og De Gyldne Tigre kjemper om kontrollen om det lukrative havneområdet, og Danny er en motvillig utjevner.  Colleen derimot har stengt dojo’en og vier seg nå til veldedig arbeid for lokalsamfunnet.

Mens Ward Meachum hadde et strålende Heel-Face turn i den første sesongen, har søsteren Joy fortsatt ikke tilgitt hverken han, eller Danny. Hun krever nå å bli kjøpt ut av selskapet, og har en ny forretningspartner i Davos.  Han på sin side har ikke gitt opp ideen om at han er den rette Iron Fist. I sin søken har han funnet en snarvei for å stjele kraften fra Danny.

Sist men ikke minst har vi sesongens største forbedring.  Alice Eve i rollen som Mary Walker. Hun klarer å fri seg fra «blonde bombshell»-rollene hun vanligvis tildeles, og levere fremragende.

Mary «Typhoid» Walker er i tegneserien opprinnelig knyttet til Daredevil. Netflix har droppet (i hvert fall tilsynelatende) hennes superegenskaper. Derimot har hun fortsatt dissosiativ identitetsforstyrrelse. På den ene siden den naive og barnslige kunstneren «Mary», på den andre siden den kyniske og effektive leiesoldaten «Walker».  Serieskaperne hinter også om en tredje personlighet de to andre ikke kjenner. En identitet ikke har vært på overflaten siden terroristgruppen som hadde tatt sersjant Mary Walker til fange, ble drept blodig og brutalt alle som en.

Uten å avsløre for mye av handlingen så legger denne sesongen opp til en heidundrende fortsettelse, så det er litt synd at det er stopp nå.  Coleen Wing og Misty Knight har en flott kjemi sammen, og om det skulle bli med Marvel for Netflix er vel en Heroes for Hire / Daughters of the Dragon nesten selvskreven som veien videre.