På denne dag i flygingens historie


Jeg er ikke fremmed for å skrive om flygingens historie, brave eventyrere eller pussige prototyper. Men for det første har jeg en jobb, noe som begrenser tiden jeg kan bruke på å skrive gratis artikler, i tillegg prøver jeg å skrive om andre ting også, som filmer, tv-serier, bøker og tegneserier.

Skulle du oppleve abstinenser så anbefaler jeg at du tar turen over på This Day in Aviation. Hver eneste dag kan du lese noen artikler om flyhistoriske hendelser på den dagen.  Bloggen er satt opp så den resirkulerer artikler fra foregående år, så det er gjerne litt å velge mellom, men du kan også bla deg inntil ett år tilbake i tid. Her er det artikler om at fra de første forsøkene på å bryte lydmuren, til de første pionerenes vågale stunt i gebrekkelige maskiner.

 I Dag kan du for eksempel lese om den første flygingen over Sør-Atlanteren, om XB-15, den problematiske storebroren til Boeings B-17 «Flygende Festning», og om Lt. Gordon Grays verdensrekord fra 1955 i hastighet over en lukket strekning på 500 km satt i prototypen til en Douglas A4D-1 Skyhawk.

Så om du har noen som helst interesse i slike ting, ta turen over til siden til Bryan R. Swopes. Bare vær obs på at du kan bli sittende en stund!

Bildet er forresten The Flying Pinup sammen med Temora Aviation Museums MkXVI Spitfire. Australske Kelly er også vel verd å følge med på, om du i tillegg til fly liker klassisk pin-up estetikk.