Lindybeige


Mens jeg var nede for telling med feber og dertilhørende ubekvemmligheter, ble det en og annen youtubevideo på mobilen som underholdning.

En kanal jeg varmt vil anbefale er Lindybeige Bak pseudonymet skjuler det seg en mann ved navn Nikolas Lloyd.  Han er en britisk gentleman med sunne fritidsinteresser som dans, militærhistorie, panservogner, LARP (live action roleplaying, av en besynderlig grunn ofte forkortet LAIV på norsk), arkeologi, modellbygging og antikke våpen.

Videoene er ofte litt upolerte og det hender relativt ofte at han enten forsnakker seg, eller blir avsporet i en digresjon, og derfor må supplere med tekst, eller voice-over. Samtidig skinner det tydelig gjennom at han er et oppkomme av kunnskap, og elsker å dele av den.  Det er nettopp derfor han innimellom lar seg rive med, fordi han kommer på «en ting til» han bare må fortelle deg og når han ført er inne på sporet.

Han er også en aspirerende tegneserieskaper. Om ingen ringere enn den store Hannibal! (Han med elefanter og mange døde romere, ikke kannibalisme og Jodie Foster.)

Grunnen til at jeg liker videoene hans er nok at jeg kjenner meg veldig igjen i den barnslige entusiasmen, det er jo en del overlapp i interesser også, selv om jeg ikke skal skryte på meg å være like flink til å danse.

I tillegg til youtubekanalen har han også en twitterprofil, @Lindybeige, og en god gammeldags hjemmeside: www.lloydianaspects.co.uk.

Til slutt; navnet Lindybeige kommer av at Lloyd både danser lindy hop, og liker fargen beige, verre er det ikke.