«I’m just a traveller»


Det er ikke så lenge til BBC slipper en ny Doctor, den 13. i rekken, løs.  Den 7. oktober nærmere bestemt. Naturligvis betyr det en litt mer substansiell trailer enn de de små teaserne vi har fått hittil.

Det er en del å bite seg merke i her.

Dette virker som den mest flegmatiske doktoren jeg kan huske siden nummer åtte. Det er vel og bra, men jeg håper BBC likevel gir Jodie Whittaker minst en scene der den dype 9000 år gamle avgrunnen som skjuler seg bak det joviale ytre får skinne gjennom. Doktoren er tross alt en selvoppnevnt ordensmann (-kvinne) som bruker sin enorm selvbeherskelse for ikke å desimerer galakser. Timelords er materialet mareritt er sydd av for millioner av sivilisasjoner i universet.

Jeg er fortsatt ikke helt fortrolig med antrekket til 13, men det kan hende bare er fordi Capaldis nummer 12 alltid var ulastelig antrukket i rock&rokokko-stilen.

Det var også et merkbart fravær av de mer gjenkjennelige monstrene og rasene doktoren pleier å krysse klinge med.  Ingen Cybermen, Daleks, Silurians eller Weeping Angles.

Det eneste som virkelig skuffet var musikkvalget.  Doktoren fortjener episk symfoni-akkompagnement, ikke dvask popmusikk.  Særlig når vi vet at nest etter moter er det få ting som eldes like tydelig og lite grasiøst som listepop.

Så får jeg bare finne ut hvordan jeg skal få sneket meg til å se premieren, siden BBC insisterer på å lage egne kanaler til utenlandsbruk…