H#1:AD 221 – Summer (Slam) is coming


Nei, kanskje på tide å blogge litt om wrestling igjen?

Det som fikk meg på tanken er ikke kun helgens Summer Slam, men det faktum at Norge må vente litt lenger før WWE kommer på turne.  Det planlagt showet i Oslo Spektrum den 1. november er nemlig flyttet til 12. mai. For å være ærlig er det med blandede følelser jeg fikk beskjed om flyttingen. Det er lenge å vente, men november pleier å være litt standby-periode i WWE, mens det i mai vil være etterdønninger av Wrestlemania (7. april).  Det er forøvrig ikke bare Norge som er utsatt, showet i Sverige er også flyttet til vårparten.

Men når jeg først er i gang, kan jeg benytte anledningen til å ta opp en del andre ting med wrestling jeg har hatt på hjertet men som hver for seg neppe fortjener en full artikkel.

Først og fremst har WWE begynt å legge ut RAW og Smackdown på Youtube dagen etter at showet har vært sendt live.  Det er utmerkede nyheter, siden du slipper å være avhengig av mer eller mindre legale metoder å få tak i showet på. Selvsagt er det tett tett med reklamepauser, der det faktisk kommer i Youtube-reklame, men det kan jeg leve med. WWE tjener penger, og vi får moroa.

Det some r verd å merke seg er at det er en litt beskåret versjon vi får se.  Jeg er usikker på om det er versjonen de i USA legger på strømmetjenesten Hulu, eller om det er versjonen som sendes på TV i Canada, men det er i hvert fall klipp på ca 1,5 time.

På den positive siden, det de kutter ut er stort sett fyllkamper og en og annen videopakke, med andre ord ikke-essensielle deler. Så søk på «WWE + Full Episode» på Youtube.  (jeg vil ikke anbefale å gå via kanalsiden, da den fort kan spoile en del av kampene for deg. )

Den 5. september starter sendingen av Mae Young Classic 2018,  WWEs kvinnerturnering der talenter fra NXT får bryne seg på uavhengige wrestlere som er i søkelyset til WWE.

I år som i fjor er det en god blanding av ukjente fjes og gamle ringerever.

De fleste kjenner vel igjen Kaitlyn,  som har tatt opp wrestling på hobbybasis etter noen stormfulle år med skilsmisse og hard arbeid som gründer. Mia Yim, Mercedes Martinez og Allisin Kay kan du ikke ha unngått å se om du ser noe som helst amerikansk indywrestling. En liten overraskelse for min del var Ashley Rayne, bedre kjent som Madison Rayne da hun var i TNA. Hun er definitivt en WWE vurdere å sikre seg på permanent basis. Tegan Nox, Killer Kelly, Jinny og Toni Storm er alle signert av NXT UK, så om noen av dem flytter over dammen på permanent basis blir jeg ikke overrasket.

Det er også et par som er døtre av sin far, for å si det slik.  Rachel Evers er datteren til Paul Ellering (et etternavn hun bruker i indywrestling) mens Xia Brookside er ste-datter til den britiske legenden Robbie Brookside, som nå er trener på WWEs Performance Center. Xia er med sine 19 år den yngste deltakeren i Mae Young Classic, men hun begynte som proff i 2015, da hun var 17, og har erfaring fra Japan.

Sist men definitivt ikke minst: Meiko Satomura.  Hun er en bauta i japansk wrestling, og har til og med en fortid i WCW, i hvertfall på papiret.  I 1996 var hun del av et forsøk WCW gjorde på å bygge opp en kvinnelig divisjon via samarbeid med japanske promosjoner, men det falt i fisk når WCW la inn årene.

Finalen i turneringen er lagt, ikke overraskende, til WWEs første rene kvinnelige PPV. WWE Evolution 28. oktober. Det tok sin tid før WWE kom skikkelig i siget med wrestling for kvinner, men de er åpenbart fast bestemt på å ta igjen det forsømte. På mandagens RAW var det for første gang også en kvinnelig kommentator gjennom hele showet, i form av Rene Young som overtokk det ledige setet til Jonathan Coachman.

Jeg har lenge mistenkt at en viktig årsak til det økte fokuset på spinnesiden er at HHH og Stephanie McMahon har tre døtre. Noen må jo overta familiebedriften en gang i fremtiden! En annen viktig grunn er utvilsomt signeringen at Ronda Rousey.  Hun har tilpasset seg WWE som en fisk tilpasser seg vann. At hun hadde fysikken var vel ingen i tvil om, men hun trives åpenbart i søkelyset. Dessuten er det en ting å lære seg grep og hva du kan og ikke kan gjøre av grep, men det å bli bevisst på at den viktigste jobben din er å fortelle en historie i ringen er ikke like lett. Det en mange eksempler på wrestlere som har kommet fra andre idretter som sliter med å få til akkurat det.

Apropos Evolution og returnerende wrestlere, se om du kan se noe uvanlig på denne avstemningen WWE delte på Instagram?

View this post on Instagram

🤔🤔🤔 #WWEEvolution

A post shared by WWE (@wwe) on

Det fleste er utøvere som WWE har et greit forhold til: Beth Phoenix er kommentator under Mae Young Classic. Molly Holly, Jaqueline, Michelle McCool, Torrie Wilson og Kelly kelly deltok alle på årets Royal Rumble. Allundra Blayze forlot riktignok WWE på dårlig fot, men WWE Network slapp en dokumentar om hennes wrestlingkarriere og senere karriere i motorsport i fjor og så videre.

Men oppe i venstre hjørne?  AJ Lee? Kona til mannen som de siste året har ligget i rettsak med WWE?  Hun som de må ha visst kom til å være de desidert mest populære valget til de som kommenterte?  Var det en stakkar med sommerjobb i WWEs avdeling for sosiale medier som dummet seg ut, eller vet de noe vi ikke vet??

Summer Slam er som sagt rett rundt hjørnet, og later til å ha et minneverdig card.

View this post on Instagram

You can only pick one. #SummerSlam

A post shared by WWE (@wwe) on

Mine spådommer er forøvrig:

 • Brock Lesnar (WWE elsker å trolle fansen og Roman Reigns er ikke helt i mål som favoritt ennå.)
 • Samoa Joe (AJ Styles vil fungere bedre som face’et som jakter på en sadistisk heel som holder tittelen.)
 • Ronda Rousey (Men på en diskvalifikasjon, så Alexa Bliss holder beltet litt til.)
 • Charlotte (Og det får Becky Lynch til å gå heel på henne. Alternativ motsatt vei, men jeg tror WWE vil melke Charlottes mainstream-appell nå. Carmella mister uansett beltet.)
 • Kevin Owens (Han trenger kofferten mer enn Braun Strowman, men det kan selvsagt hende de kaster Kevin under bussen her, og lar Braun cashe inn på Brock samme kveld.)
 • Dolph Ziggler
 • Shinsuke Nakamura (Jeff Hardy trenger litt fri for å helbrede diverse småskader.)
 • A New Day (Dette er faktisk den matchen som er vanskeligst å spå. Jeg antar de prøver å få beltene på et team det er lettere å booke historier rundt.)
 • The Miz (Jeg tror den endelige seieren til Daniel Bryan kommer på Wrestlemania)
 • Drew Gulak? (Hvem bryr seg egentlig om WWE205? Cedric Alexander har vært mester en stund, kanskje et bytte er i emning.)
 • Finn Bálor (Så vi får en forbannet konstabel Baron Corbin som stikker kjepper i hjulene for alt og alle rundt seg på RAW.)
 • Rusev & Lana (Og etablerer seg definitiv som de face’ene de er.)
 • (Ikke på grafikken) The Revival (B-Team har stort sett brukt opp det potensialet de har som usannsynlige mestre.)

Ellers er WWE seg selv lik.  Brock Lesnar er fortsatt universal-champion (og nå heel’er han så solid at selv Roman Reigns begynner å få publikum bak seg). Tag-team divisjonene sliter. AJ Styles er en fantastisk wrestler, men ikke like god som Samoa Joe.  Intercontinental-beltet er i fokus i en av de mer interessante vinklene.  Bayley og Sasha Banks er venner igjen. (Kanskje på tide å vekke til live en tag-team belte for kvinnene også?) Kane er blitt politiker på heltid. Og Daniel Bryan og The Miz får omsider sjansen til å fyre opp en historie som har vært på slowburn i over et år!

Det er ikke så ille å være wrestlinginteressert med andre ord!