4th of July!


Så var det tid for amerikanerne og amerikanere enda hardere enn de gjør resten av året.

Jeg velger selvsagt å flagge for dem med The Grand Union Flag som var den nye nasjonens første nasjonalflagg, i bruk mellom 3. desember 1775 og 14 juni 1777.

Ellers forbinnes selvsagt 4. juli med enorme mengder fyrverkeri.  Hvis barna har vært snille og satt ut øl og våpen kvelden før, kommer nemlig Kid Rock og legger igjen fyrverkeri på terrassen deres. [citation needed]

Andre har foreslått at man skal innføre en tradisjon med å sette ut melk og småkaker til Captain America.  For superhelten som ble skapt av Joe Simon og Jack Kirby  i 1940 ( Captain America Comics #1 hadde coverdato «mars 1941, men kom i slag 20. desember 1940) har for mange overtatt som personifiseringen av USA fra gode gamle Uncle Sam.

Uncle Sam forbinder nok de fleste med rekrutteringsposteret illustratøren J.M. Flagg laget i 1917, med utgangspunkt i den britiske «Britons want YOU» plakaten fra 1914 prydet med Lord Kitcheners ansikt.

Det skal sies at Uncle Sam ikke er den offisielle personifiseringen av Sambandsstatene, det er derimot Columbia. (Litt som at Storbritannia både har Britannia og John Bull.)

Men tilbake til kaptein Steven «Steve» Rogers.  Det som er viktig å huske er at han ikke representerer USA «as is».  Han er en personifisering av det beste potensialet til USA.  Det var motivasjonen til de to unge jødiske serieskaperne, frustrert over et USA som fortsatt vaklet mellom å holde seg nøytrale eller komme Europa til unnsetning. På forsiden av første utgave leverte han et realt sving slag til Der Führer og så seg ikke tilbake.  Eller nesten ikke tilbake. Bladet gikk, som så mange av superheltbladene skapt under krigen, inn i 1950, hadde en kort reprise i 1953, før Marvel vekket ham til live for godt i 1964. Siden den gang har han blitt drept og gjenopplivet flere ganger, mens flere andre har båret den flaggfargede drakten og skjoldet. For det er ikke et Marvelunivers uten en «Cap». Som han sa i Avengers: Age of Ultron

You get hurt, hurt ’em back. You get killed…walk it off.

Og det er vel kanskje et motto som kler nasjonen også, selv om de innimellom gjør litt forunderlige valg.

Bilder
«A replica Grand Union Flag flying outside City Hall in San Francisco, California» via Wikipedia / Public Domain
«J. M. Flagg’s 1917 poster» via United States Library of Congress’s Prints and Photographs division / Public Domain