Havplast


En av de desidert største miljøutfordringene som kan sette menneskehetens fremtid på spill er forurensingen av mikroplast i planetens oceaner.  Det kan spenne ben på biosfærer vi er avhengig av.

Om du har vært på Instagram de siste ukene har du garantert sett reklamene til 4ocean.  En organisasjon startet av et par surfere som ble bekymret over hvor mye søppel de fant i havet på en surfertur til Bali i Indonesia.

I dag selger de ganske glorete armbånd for ca 150 kroner stykk, og lover på tro og ære at de rydder et pund plast for hvert armbånd de selger. Men det finnes en mer hjemlig løsning. I år som i fjor kjøper nemlig Finn.no havplast til 200,- sekken. Årets 5000 sekker er alt bestilt ut, men det kan vel hende de øker opplaget i år som i fjor.  Alternativt kan du jo bare ta en samledag uten å få betalt? Kanskje en ide for de med småbarn, som et alternativ til oppvask og romrydding som «jobb» for å få ukepenger?

Eller kanskje noen andre selskap kan la seg inspirere og kjøpe noen tusen sekker via Finn? Burde da være en grei reklameeffekt av å hjelpe til med å få bukt med dette problemet.

Og når du er ute i båt i sommer, husk å ta med all søppel hjem igjen og deponer det forsvarlig!