» It’s a mystical bond between man and machine»


Jeg var aldri noen stor fan av Bayformers-filmene.  Det var alltid mye staffasje, null plott, og en schizofren holdning til «kanon». På den ene siden kunne jeg respektere den dogmatiske holdningen at det var null hammer space og at robotene ikke skulle øke eller minske i masse. På den andre så ble det aldri helt så bra som det kunne vært, og hver eneste oppfølger svingte lenger og lenger unna originalen

Nå virker det  som Paramount har rappet en side av dreieboka til 20th Century Fox, og forsøker seg på en soft reboot al’a X-Men: First Class med film nummer 6 i franchisen.

Året er 1987. I en liten californisk strandby bor Charlie (Hailee Steinfeld). Hun fyller snart 18 og forsøker å finne ut hvem hun er og sin plass i verden.  På den lokale skraphaugen finner hun en sliten gammel gul folkevognboble…

Bumblebee var alltid Transformers svar på guttungen som forsøker å henge med de store guttene. Nysgjerrig, optimistisk og vågal.  Jeg er fortsatt litt i tvil om hva jeg synes om at han fortsatt ikke kan snakke, men dette er mye nærmere «Jeewon» versjonen.

Hailee Steinfeldt viker som en bra casting, og jammen er det ikke selveste John Cena som dukker opp som Agent Burns. Uansett, du ser ikke en Transformers-film på grunn av menneskekarakterene. Når det er sagt: Plakaten er åpenbart inspirert av Gutten og jernkjempen.

Selv om det er mye her som gir meg lyst til å se filmen, er det en ting som vipper det over i «denne vil jeg se på kino så fort den kommer», nemlig han her:

Noe jeg ikke kunne tilgi Bayformers-filmene var det nemlig den klumpete monstrositeten som utga seg for å være Megatrons svikefulle løytnant Starscream. (Megatron er åpenbart tilhenger av leveregelen at man skal ha sine venner nærme, men sine fiender nærmere.)

Starscream var MCU-Loki anno The Avengers lenge før Tom Hiddleston stjal showet for alvor. En snikete, utspekulert, maktsyk, labil spyttslikker som enten var Decepticons akilleshæl eller sterkeste kort avhengig av hvordan hans planer sammenfalt med alle andres. En sann Magnificent Bastard .Litt Grima Ormstunge og litt The Joker på samme tid.

Det er en grunn til at hvis hoved-antagonisten i en TV-serie har en nestkommanderende intrigant som bare sikler etter å gi ham en dolkestøt i ryggen og ta hans plass, omtales sistnevnte «The Starscream».

Bumblebee kommer på kino i Norge 4. januar 2019.