God gammel doktor på Twitch


Doctor Who er som kjent en god gammel serie, mange huske kanskje 50 års jubileet for en del år siden. Men dessverre er det ikke så lett å finne «klassisk» Who. Det er opp gjennom årene gitt ut mange DVD-serier men på grunn av BBCs rutiner før 1978 er det en del episoder som antagelig er tapt for alltid.

Selv ikke de gamle episodene vi har er det ikke bare bare å finne. De ligger for eksempel ikke på strømmetjenester som Hulu, Netflix eller lignende, selv ikke på BBCs egen avspillertjeneste på nett. (En tjeneste som også krever mange triks for oss ikke-briter å få tilgang til.)

Men fra 29 mai og et godt stykke ut på sommeren kommer det en mulighet til å få med seg klassisk Who!

Over 500 klassiske episoder fra de første 26 sesongene  vil sendes verden over på livestreaming-plattformen Twitch fra 29. mai.

Fans vil kunne se eventyr fra de første syv doktorene – fra An Unearthly Child første gang sendt i 1963 til 1989s Survival – mens de chatter med tusenvis av andre seere over hele verden.

Denne episke screeningen av klassisk Doctor Who fra 29. mai til 23. juli følger Twitchs vellykkede maratonsendinger av Power Rangers, Bob Ross: The Painting Joy og Mister Rogers ‘Neighborhood.

Komplett sendeskjema  finner du her. Vær obs på at det står i US Pacific time, altså 9 timer etter oss, og GMT.