4 solister på retroplakater


De siste dagene har vært ganske så hektisk. I morgen er det det årlige symposiumet for alle prosjektledere og driftsledere i den kvalitative delen av firmaet jeg jobber i, og i går var det det avdelingsfest med Vinter-OL som tema. Jammen rakk jeg ikke å få avlagt et besøk hos frisøren også!

Alt dette betyr at det ikke har vært særlig overskudd til skriverier her.  Men når jeg kom over karakterplakatene til den neste Star Wars filmen, synes jeg de burde deles.  Jeg liker retro-estetikken.  Og da tenker jeg ikke bare på at de ser slitt ut, men eselører og brettemerker, men også selve plakaten. Det er noe 70-talls over det hele, noe som er veldig passende.

Å skulle gestalte den unge Solo er en solid utfordring for Alden Ehrenreich. Ikke bare er Harrison Ford en legende, men han er også en del eldre enn karakteren Han Solo.  Harrison var 34 når han spilte inn filmen, med Han Solo var da i kanon bare 29. Siden denne filmen er satt ca 8-10 år før Star Wars: A New Hope, så Solo burde være i rundt 19-22.  Og fra det jeg har sett i traileren virker det som om Ehrenreich klarer å gi det inntrykket.  Han er også en del eldre enn karakteren, men det må neste til for å dekke for Lucas originale casting. Hvis ryktene om at Emilia Clarke’s Qi’Ra er hans romantiske interesse stemmer, så er hun 3 år eldre enn Ehrenreich. Forfriskende at aldersforskjellen ikke alltid er i mannens favør, Hollywood har litt lett for å glemme seg der.

Jeg liker at Han Solo igjen offisielt har utdanningen sin fra Imperiets flyskoler. Hvor ellers skal rebellene ha fått opplæringen sin i kampflyging?

Det eneste jeg nå trenger er en kort kommentar mellom Han og Lando i filmen, der Han hevder at han kan klare rundturen til en viss imperie-gruveplanet, uten alle de sedvanlige omveien for å unngå farer og gravitasjonsbrønner.  Litt som når en Shoretroopere i  Rogue One spør vaktkameraten om han har sett den nyeste modellen i Incoms Skyhopper-serie.

Solo: A Star Wars story har premiere 25. mai