H#1:AD 217 – Kjønnskamp


Du skal ha fulgt ganske dårlig med om du ikke har fått med deg at WWE har endret innstilling til sine kvinnelige utøvere de siste årene.  Jeg holder fortsatt en knapp på det faktum at HHH bare har døtre har vært en medvirkende årsak.

Årets Royal Rumble-show vil for første gang inkludere en kvinnelig utgave av denne spesialkampen, og de slår til med 30 deltakere der og.  Når vi vet at Smackdown og RAW tilsammen har 21 kvinnelige utøvere, inkludert hver sin mester (som tradisjonelt ikke skal delta i selve Rumble-matchen) og Paige, som sliter med en karrieretruende skade, åpner det for en del nye fjes.

Jeg gjetter på at 4-5 fra NXT vil få sjansen til å vise seg, i tillegg til noen gamle legender og kanskje en og annen overraskelse.

Personlig gjetter jeg på gjesteopptredener fra Ember Moon, Kairi Sane, The Iconic Duo (Billie Kay & Peyton Royce), Abbey Laith og Shayna Baszler.  Iconic Duo som én deltaker, Abbey Laith har ikke offisielt vært på NXT-rosteren, og er minst like erfaren som en del av de som ble kalt opp før nyttår. Nikki Cross er også en mulighet.

Av returnerende legender dreier de heteste ryktene seg om Molly Holly og Michelle McCool,  men jeg håper selvsagt fortsatt også på Kaitlyn. Den overraskelsen alle forventer/frykter/håper er selvsagt Ronda Rousey.

Men før Rumble er det tid for WWE’s Mixed Match Challenge som skal sendes på Facebook Watch. 12 tag-team med en mannlig og en kvinnlig utøver skal kjempe om en premie på $100.000 til sin foretrukne veldedige organisasjon.  Lagene er omsider klare, og det er noen overraskelser og noen selvsagt kombinasjoner.  At Rusev og Jimmy Uso er på lag med sine respektive ektefeller Lana og Naomi er for eksempel ikke overraskende. Men det er forbausende mange lag som er på tvers av det tradisjonell heel/face-skillet: Bailey endte opp med Elias, siden Samoa Joe er skadet, Becky Lynch er på lag med Sami Zayn. Noen av kombinasjonene er inspirerte:  Som å plassere Carmella med Big E (og resten av New Day), eller Goldust og Alicia Fox (begge er veteraner i gamet som har gimmicker som uberegnelige raringer).

De på papiret sterkeste lagene er Asuka & the Miz, i tillegg til Alexa Bliss & Braun Strowman. I begge tilfeller er det en uovervinnelig faktor på laget, så hvis de ryker ut er det nok garantert The Miz og Alexa Bliss som må ta pin’en.

For det er nok ganske sikkert at WWE holder seg til sin tradisjonelle løsning der det er kjønn mot kjønn,  om en kvinne tagger ut, må det andre laget også sende inn sin kvinnelige deltaker.

Det behøver jo ikke være slik, som Lucha Underground har bevisst skaper wrestling lett en situasjon der det at en kvinnelig utøver på 65 kg slenger rundt en kar på 100 kg og slår ham, er det minst utrolige med set-upen.

Derfor runder jeg av med en video som har passert over en million treff på Youtube:  Fra WrestleCircus Circusmania 2017John Morrison & Taya Valkyrie vs. «Worlds Cutest Tag-team» Candice LeRae & Joey «King of Dong Style» Ryan. (Selve kampen begynner rundt 5 minutter ut i klippet, om du er utålmodig.)

Og til helgen er det RAWs 25år jubileum, så jeg skal for en gangs skyld se hele showet!