En byll ved navn Frankie


Den skotske komikeren Frankie Boyle er i en klasse for seg selv.  En aggressiv, hatefull og misantropisk klasse.Han elsker å harselere med det hyklerske som lever i alle mennesker, særlig de som er litt høyt på strå, og det finnes ikke det tema han ikke kan presse ut i det smakløse territoriet for en god og litt bekymret latter. 

I watched the footage of Saddam being executed, and it really made me think…is there nothing on the internet that I won’t masturbate to?

Han presterer å være politisk korrekt på en ufattelig politisk ukorrekt måte.  Pedofili, voldtekt, selvmord, kreft, og dårlig tannstilling, ingen våpen er for grove når man skal få inn en fulltreffer på noen som fortjener det så alt for godt. Ikke bare vil han være den første til å fortelle at «Keiseren har ingen klær på», han vil også insinuere at det er fordi det da blir færre rettsmedisinske spor når Keiseren gjennomfører sin ukentlige aften med  dukketeater og voldtekt på det lokale barnehjemmet.

There’s an alternative ending to Dr. Who, where it’s about a guy who gives young women hallucinogenic drugs and shags them in a phone-booth.

Frankie driver ikke bare med Stand-up, og panelshow med jevne mellomrom (hver gang noen i BBC eller Channel 4 tørr å slippe ham til).  Han skriver også aviskronikker,  i Guardian av alle steder.  De er noe for seg selv, men Guardians nettside er et helvete å navigere noen ganger (til gjengjeld er de prinsipielle motstandere av betalingsvegger og «Pluss-artikler» så det er da noe).

Our greatest fear is to die alone, which is why I intend to take quite a few people with me.

Nå har han heldigvis lest inn disse kronikkene som en lydbok,  og lagt den ut gratis på sin egen hjemmeside: www.frankieboyle.com. Der finner du ikke bare boka som Prometheus vol. 2, men også lydopptaket av et show tidligere i år som Prometheus vol. 1.  De anbefales. (Selv om det kanskje er litt vanskelig å forstå noen av tornene i kronikkene om du ikke følger med på britisk politikk.) Og om du føler deg krenket,  har Frankie et godt råd:

If you get offended by any jokes, by the way, feel free to Tweet your outrage on a mobile phone made by a ten year old in China.