«Does this look like the work of a dead man to you?»


Etter å ha lekt luremus på Instagram har omsider Netflix fått ut fingeren og gitt oss den første ekte traileren til The Punisher.

Noen umiddelbare tanker:

Å bruke Metallica’s «One» fra albumet …and Justice for All, er en genistrek.  Ikke bare på grunn av den fantastiske klippingen av trailere, men også fordi tekstene på albumet er «conceptually unified around notions of political and legal injustice as seen through the prism of war, censored speech, and nuclear brinksmanship.»[Popoff, Martin (2013). Metallica: The Complete Illustrated History. Voyageur Press. p. 81]. 

Med andre ord hjemmebane for den krigstrette veteranen Frank Castle. Det er interessant at Netflix har valgt å bygge historien rundt hans forhistorie i Black Ops,  der hovedfienden er statlige sikkerhetsorganisasjoner som lurer i skyggene. Det bør treffe godt i dagens USA.

De har heller ikke feiget ut når det gjelder kostymet hans.  Dette er The Punisher slik vi kjenner han fra Marvels serier. Jeg antar de har støttet seg ganske kraftig på Garth Ennis produksjon for MAX, underforlaget til Marvel.

Så er spørsmålet mange har stilt seg: «Er dette en del av Marvels Netflixunivers?»  Svaret er nok, som så ofte med Punisher, «både og». Karen Page dukker opp, og tilknyttingen til Daredevil sesong 2 er åpenbar.  På den andre siden trr jeg ikke hendelsene i The Defenders vil påvirke denne serien, like lite som den vil påvirke fremtidige serie med de andre, med mulig unntak av Daredevil. Det er som i Marvels tegneserieunivers.  Vi akseptere at Howard The Duck, Spider-Man, Runaways og Punisher eksisterer i den samme virkeligheten, selv om deres veien ikke krysser hverandre særlig ofte. Det kan selvsagt hende jeg tar feil, og at organisasjonen som legger seg etter Punisher, er de samme som ga superkrefter til Jessica Jones, og står bak Nuke.  Vi får se.  Jeg tror uansett det blir mye Dakka-dakka og Kaboom!! 

Det Netflix derimot ikke gir oss er en premieredato…. Grrrr