Defenders, Quo Vadis?


Det har gått over en uke, så jeg tar for gitt at folk har klart å se ferdig Defenders nå, og er modne for litt spekulasjoner om veien videre.

Vi vet at Netflix har gitt grønt lys til Jessica Jones Season 2,  Luke Cage Season 2 (som slapp to nye navn til rollelisten i sommer), Daredevil Season 3 og Iron Fist Season 2.  I tillegg lurer jo denne karen rett rundt hjørnet:

Så hva kan vi vente oss?

David Tennant er sett på settet til Jessica Jones,  men det kan fort være i flashback-scener for PTSD-en hennes.  I siste episode av Defenders ser vi at hun river vekk gråpapiret fra døra, og stilletiende godtar at Malcom flikker på kulehullene i veggen. Alias Investigations er offisielt åpent igjen. Jeg vil anta at den nye sesongen tar opp tråden fra sesong 1, og følger hennes forsøk på å finne ut hvem som er ansvarlig for kreftene hennes.  At Will Simpson/Nuke dukker opp igjen er ikke usannsynlig. (Wil Travall har i det minste ikke benektet at han deltar i neste sesong).

Personlig håper jeg Patsy Walker omsider omfavner sin indre heltinne, og går full Hellcat på omverden.  Ikke minst fordi det hadde blitt en morsomt dynamikk mellom de to: Du bare vet Patsy hadde gått for heldekkende spandex, kroppspanser og maske, mens en overbærende Jessica hadde fungert som backup i slitne jeans og skinnjakke.

Ryktene har lenge gått om at neste sesong Daredevil vil  introdusere en gammel kjenning fra tegneserien: Mary Walker/Typhoid Mary.  I tegneserien er hun en tilbakevendende opponent  (og tidligere elskerinne) til Daredevil. Utstyrt med skjønnhet, kampsporterfaring og psioniske krefter, inkludert telekinesis og pyrokinese. Hun er også alvorlig psykisk syk, og ikke helt ansvarlig for sine handlinger.

Hun lider nemlig av dissosiativ identitetsforstyrrelse. I tillegg til den tilsynelatende sunne hovedpersonligheten Mary Walker har hun tre andre personligheter: «Mary» er en sjenert, underdanig, stille og fredsommelig pasifist. «Typhoid» er en eventyrlysten, lidderlig og voldelig femme fatale. «Bloody Mary» er en brutal, nådeløs og sadistisk misandrist.  I tegneserien har hun ofte vært en av Kingpins viktigste våpen, så det er  lett å tenke seg hvordan hun kan skrives inn i serien.  Matt har slått opp med Karen Page (som tror han er død), og han antar antagelig at Elektra er død. Så en innsmigrende mystisk kvinne som fatter interesse for ham burde stå uten åpenbare rivaler.  Bak rekker selvsagt Wilson Fisk i trådene. Hans første forsøk på å ramme Daredevil ved å bruke Punisher fungerte jo godt under middels.

Og hvis Matt kunne overleve finalen av Defenders, er det ingen grunn til at ikke Elektra vil ha gjort det også. Sist men ikke minst så vi ikke Madam Gao’s endelikt.  En dame som har levd i skyggene helt siden drager vandret på jorden  har utvilsomt noen triks i ermet. Med andre ord, nok å ta tak i.

Luke Cage var kanskje den svakeste av de enkeltstående seriene som ledet opp til Defenders.  Det er begrenset hvor engasjerende det er med en hovedperson som helst vil slippe å være helt. På tross av alle svakheter med dramaturgi og koreografi: Iron Fist hadde i det minste en hovedperson som virkelig ville gå opp i heltegjerningen.  Ideelt sett burde dette vært en Heros for Hire serie, men jeg antar Luke for støtte seg på Claire Temple og en ny og forsterket Misty Knight. I en verden der man kan bygge Ultron er ikke en bionisk arm uoverkommelig,  i hvert fall ikke når man har en mangemilliardær som Danny Rand til å ta regningen. I tegneserien ble Misty’s bioniske arm designet av Tony Stark og produsert av Stark Industries etter at hun mistet armen da en bombe gikk av. Der gir armen gir henne supermenneskelig styrke og en rekke andre evner som involverer energiblastere,  tyngdekraftsfelt og hendig evne til å kontrollere roboter.Entertainment Weekly har alt fått tak i et bilde fra filmingen.

Jeg gjetter på at en ny leder for organisert kriminalitet prøver å etablere seg i Harlem i vakuumet etter Kingpin/Cottonmouth/White Hat.  For å holde det bioniske temaet ved like, hvorfor ikke Silvermane?  En italiensk mafioso som skate men sikkert har holdt seg i live ved å erstatte mer og mer av kroppen med kybernetiske deler, til det stort sett bare er hodet, sentralnervesystemet og ett og annet indre organ igjen. Tenk General Grievous møter Don Corleone.

Da står vi igjen med Iron Fist. Der vil mye avhenge av rekkefølgen seriene slippes i. For det var neppe tilfeldig at det var Danny Matt hvisket i øret og ba passe på byen hans.  Danny Rand har i tegneserien mer enn en gang dekket for Matt når Matt Murdock og Daredevil trenger å være to steder på en gang.  Du kan ikke ha Iron Fist uten Coleen Wing.

Marvel har med Defenders også etablert vennskapet mellom Wing and Knight. Et vennskap som i tegneserien leder til at det stifter duoen Dragon’s Daughters og begynner som free-lance politi. Og jammen kunne ikke Simone Missick, som spiller Misty, avsløre på SDCC at hun kommer til å dukke opp i Iron Fist 2!

Hvilken serie gleder du deg mest til?  Og hvem tror du kommer til å dukke oppe som vi ikke har forutsett?