En kabel og brikkene faller.


Alle hjerter gledes seg når det ble klart at en av fjorårets største positive film-overraskelser fikk grømt lys for en oppfølger.  Jepp, Deadpool 2 slippes løs på et ikke like uforberedt publikum neste sommer. (Tentativ premieredato er 1. juni.)

Det blir gjensyn med Vanessa (Morena Baccarin), Dopinder (Karan Soni), Blind Al (Leslie Uggams), Colossus (Stefan Kapicic)og ikke minst Teenage Negasonic Warhead (Brianna Hildebrand). Hvis T.J. Miller begarver krigsøksen med Twentieth Century Fox får vi kanskje et gjensyn med Weasel også.

Men det mest spennende er selvsagt de nye fjesene…

…for det viser seg at The merc with the mouth ikke farer med tomt prat når han lager «etter-rulleteksten-teasere».  Og nå har Ryan Reynolds Deadpool Ryan Reynolds gitt os en sniktitt via på Twitter på de nye karakterene Domino (Zazie Beetz) og Cable (Josh Brolin).

De har gjort en stilig palette-swap på Domino, og den karakteristiske flekken rundt øyet ser nå ut som vitiligo. De fleste dominobrikker er faktisk mørke med hvite flekker, ikke omvendt!

Cable derimot ser ut som den hardhausen fra fremtiden han er, de synlige lemmene rammet av det techno-organiske viruset ser tilstrekkelig cybernetiske ut, uten å være så kromblanke som Liefields tegninger på 90-tallet ga inntrykk av.  Men de har, selvsagt, behold estetikken med akk så mange små lommer og oppbevaringsrom på drakta!

Et kort sammendrag for de som ikke kjenner disse karakterene fra tegneseriene, vi vet selvsagt ikke hvor mye av dette som overføres til filmuniverset.

Nathan Christopher Charles Summers, a.k.a. Cable er resultatet av en av planene til Mr. Sinister (han som skapte de unge mutantene i Logan). Cable er sønn av Scott Summers, a.k.a. Cyclops i X-men, og  Madelyne Pryor, en klone av Jean Grey (sistnevnet spilt av Sophie Turner og Famke Janssen i diverse X-men filmer). Etter at en plan om å ofre ham for å åpne en portal til en annen dimensjon ble han stjålet av Apocalypse, og infisert med et techno-organisk virus (et virus som omdanner levende biologisk materiale til kybernetisk metall). For å redde ham ble han fraktet 2000 år inn i fremtiden av sin biologiske halvsøster, Rachel Summers.  Der manifesterte han sine mutantegenskaper,  som i korte trekk er «Professor X + Jean Grey x 100». Han rømte senere tilbake til vår tidsregning, nærmere bestemt Skottland, flere tiår før han ble født.  – Tegneserier på 90-tallet var corny og innviklede!

 

Neena Thurman, a.k.a. Domino er heldigvis litt lettere å beskrive. Hun er en mutant som subliminalt og psionisk initiere tilfeldige telekinetiske eventer innenfor sitt synsfelt. Disse forårsake usannsynlige (men ikke umulige) hendelser som påvirker sannsynligheten i hennes favør. Eller for å si det kort og greit: Hun har «flaks» og hennes opponenter har «uflaks». Hun er et resultat av et hemmelig militært program for å avle frem mutanter egnet som spesialsoldater og fikk dermed bred militær trening i væpnet og ubevæpnet kamp før hun rømte.

I hvor stor grad de blir skrevet om er umulig å spå. Vi kan vel gjette på at grunnessensen blir bevart:  Cable er en grinebiter med høyt jerninnhold og tunge våpen, mens Domino er en heldiggris.

Gleder du deg til Deadpool 2?  For det gjør i alle fall jeg!