Plakatkunst fra evighetskrigen og mer


Marvel har ikke offisielt sluppet traileren til Infinity Wars som ble lekket fra SDCC.  Deimot har de sluppet bildene som skal utgjøre (en av) plakatene til henholdsvis Avengers:Infinity War del 1 og Ant-Man and The Wasp.  Det åpner selvsagt for ivrige spekulasjoner!

Om vi skal begynne med det siste første, nemlig Ant-Man & Wasp,  oppfølgeren til Ant-Man fra 2015. Filmen har premiere i USA 6. juli neste år, så vi kan vel anta den slippes rundt samme tid her hjemme.

Paul Rudd repeterer sin rolle som Scott Lang, Ant-Man men som plakaten viser også Giant-Man. Evangeline Lily er tilbake som Hope Van Dyne,  får endelig ta opp tråden etter moren Janet Van Dyne som The Wasp. Michael Douglas som Hank Pym, den opprinnelige Ant-Man, er fortsatt med, og Michael Pena, Tips «T.I.» Harris og David Dastmalchian kommer også tilbake.

 

Blant de nye fjesene finner vi Randall Park som SHIELD agent Jimmy Woo, Hannah John-Kamen som Ghost, Walton Goggins som Sonny Burch, Michelle Pfeiffer som Janet Van Dyne og Laurence Fishburne som Bill Fost.

Regien er ved Peyton Reed som i film nummer én, og plakaten er malt av konseptkunstneren Andy Park. Marvel holder kortene tett til brystet om plottet i filmen, siden det blir første film etter Avengers:Infinity War.

Avengers:Infinity War har nemlig premierer i USA 4. mai neste år. Marvel slapp tre plakaterbilder på SDCC,  men som du kan se øverst i artikkelen, er de åpenbart deler av ett bilde.

 

Oppe til venstre har vi altså Guardians of the Galaxy ved fire av dem.  Groot har vokst siden sist.  I tillegg har de fått med seg to stebrødre som pleier å lage vei i vellinga. Som vi skjønner av traileren til Thor:Ragnarok er Thor og Loke i det minste ikke lenger helt i strupen på hverandre.  Nede til venstre ser vi Sam Wilson, Steve Rogers i et rimelig episk skjegg, og Natasha Romanoff med ny hårfarge.  Wilson har på seg Falcon-brillene så han har tydeligvis sluppet ut fra The Raft.  Rogers har gått under jorden, og ansiktshåret er nok mer Nomad enn Captain America. Det platinablondet håret til Romanoff har fått i gang spekulasjonene om Marvel akter å la Yelena Belova, som i tegneserien er en av Natashas rivaler i rollen som Black Widow, bare være et alter ego hun har adoptert mens hun skjuler seg for loven.  I grensenlandet mellom de to scenen finner vi kjæresteparet(?) Scarlett Witch og Vision.

Bilde nummer to,  midtpunktet i triptykonet, er den gale titanen selv: Thanos, med en fullt utstyrt Evighetshanske. (Eller hva nå undertekstene vi oversette The Infinity Gauntlet med.) Det er utvilsomt uvant å se ham barhodet.  I forgrunnen skimter vi hans løpesvenners: The Black Order.

Ute til høyre finner vi resten av gjengen. Tony Stark er midtpunkt, i atter en ny Iron Man drakt. Han er flankert av søstrene Gamora og Nebula, et passende motstykke til brødrene øverst til høyre på bilde nummer én.  Over denne trioen ser vi Doctor Strange og Mantis, med Spider-Man svingende over som en grense mot feltet oppe til høyre. Dette er dominert av et portrett av Hulk, samt kongen av Wakanda: Black Panther.  Det hele rundes av med de tre siste bifigurene: Clint Barton, Bucky Barnes og James «Rhodey» Rhodes. I hvilken grad Hawkeye, Winter Soldier og War Machine kommer til å spille en rolle i Avengers:Infinity War skal være usagt.  Sist vi så de var de henholdsvis pensjonert (og vordende småbarnsfar), lagt på is med færre armer enn normalt, og under hard opptrening på SHIELDS svar på Sunnaas sykehus for å lære å gå igjen.

Hvem er det så som mangler?

Vel, Giant-man / Ant-man er vel det man først legger merke til. The Wasp skal etter planen dukke opp i del to, så vi får anta det er i følge med ham. Det er heller ikke noen hint om Captain Marvel i plakaten, så vi må anta hun også først dukker opp i en cameo i del to, som altså kommer i 2019.

At karakterer fra de ulike TV-seriene glimrer med sitt fravær er ikke så overraskende, selv om jeg selvsagt skulle ønsket de fant plass til et lite nikk til Defenders i det minste.

Nei den største overraskelsen er at det ikke er sport av Nick Fury. Den enøyde superspionen som lenge fungerte som superlimet som holdt Marvels jordiske superheltunivers trygt samlet, er ikke å se.

Da må vi kanskje vente helt til 2019 og Captain Marvel før vi får se ham igjen. Den filmen er satt til 80-tallet, og det skal etter sigende være en Fury med begge øyne i behold som dukker opp der.

Vel, i påvente av en offisiell trailer må vi vel kunne si at disse plakatene var et solid plaster på såret.  Gleder du deg?  Fortell meg hva du gleder deg mest til i kommentarfeltet da vel!