Horten Bymuseum


Horten har flere museer å by på.  På Lokalhistorisk senter på Karljohansvern ligger Bymuseumet. En nostalgisk tur tilbake til før du var født, og antagelig vil nok også de som ikke trådde sine barnesko i rosenes by. Til og med inngangsprisen er gammeldags.  For å få momsfritak er de nemlig pliktig til å kreve inngangspenger, så de har lagt seg på 50-talls priser: Kroner 1,-

Museet er bygget opp som små rom, eller tablåer.  Alt fra en butikk for sportsutstyr til en typisk stue og vaskerom fra en enebolig på 50 tallet.  En egen utstilling tar for seg Horten under krigen, med alt fra uniformer fra tyske vaktmannskapene til kjoler sydd av fallskjermsilke.  Et stort monter med pokaler vunnet i NM i fotball, roing og andre idretter hører selvsagt også med.

I landhandelen finner du selvsagt reklame for slik som ikke reklameres for lenger. (Og ikke en militærgrønn tobakkspakke å se! Et under at de overlevde!

Og selvsagt: Politisk ukorrekte varemerker!

I inngangspartiet er de i sommer en spesialutstilling av Hortens lille store Grethe Kausland, som også har fått sin statue foran kinoen.

Sommerferie i egen by er undervurdert!