Rule Britannia. [Seriøst 03: The Seven Deadly Sins]


 

 

 

Jeg ser ikke bare på amerikanske og britiske serier.  Noen ganger er det godt med en avveksling, og du kommer ikke særlig lenger fra hardkokt action basert på tegneserier, til tøysete anime basert på manga *kremt*

Uansett Nanatsu no taizai eller som den heter på engelsk: The Seven Deadly Sins, er en anime som Netflix har kjøpt rettighetene til, og  også laget en engelsk-dubbet versjon av.  Hittil er det sluppet 1 full sesong på 24 episoder, som bygger på det 100 første albumene i mangaen, og en miniserie på 4 episoder, som holder franchisen varm til neste fulle sesong kommer.  (Den måtte nemlig utsettes så tegneserien rekker å bli ferdig med sin saga.)

Historien foregår, som fortelleren innleder introen med å påpeke, i en svunnen tidsalder der skillet mellom mennesker og de andre rasene var svakere enn i dag. I kongeriket Liones på øye Britannia har ryktene gått om at det brygger om til en ny hellig krig, 3000 år etter at demonene ble forvist og bannlyst. Kong Baltra Liones har blitt satt i husarrest av sin hellige ridderorden, under stormestrerene Dreyfus og Hendrickson, og de har innført militær unntakstilstand.

De tre prinsessene er også i husarrest men den yngste stikker av for å finne de eneste som vil være i stand til å bekjempe de mektige hellige ridderne:  En bande på syv hellige krigere kjent som «De 7 dødssynder». Disse var alle benådene forbrytere, som hadde sverget troskap til kongen. Men etter at den daværende stormesteren Zaratras ble funnet drept ti år tidligere hadde de forsvunnet, og de er erklært fredløse som fiender av tronen.

Elisabeths vandring tar henne til den klassiske fantasykneipen «Villsvinhatten».  Når hun utmattet forklarer for den ungdommelige innehaveren og hans snakkende gris,  hvilket ærend hun er ute i, tilbyr han seg å hjelpe.  Han er nemlig ingen andre enn Meliodas, lederen av dødssyndene.  Sammen legger de ut på «vandring» for å finne resten av syndene.  Meliodas er en ukuelig optimist, tilsynelatende pasifist og svært glad i å tafse på prinsessen, men han vil ikke gi noe klart svar på hvorfor han fortsatt er like ung som da han forsvant.

De andre syndene er like eksentriske.  Det er kjempen Diane (som har et crush på «sin kaptein» Meliodas. Det er den udødelige tyven Ban som har vært hold fanget i en rømningssikkert festning (som han selvsagt spaserer ut av så fort han får snusen i at Meliodas er på krigsstien, han bare holdt seg fanget for å sone for sine synder).  Det er King,  som egentlig heter Harlequin, og er alvenes konge,  og så videre.

Det er med andre ord high-fantasy tungt inspirert av legenden om Arthur og ridderne av det runde bord, men filtrert gjennom Japan.  De magiske kreftene til hellige riddere gjør de tilnærmet uslåelige for de som ikke er tilsvarende begavet. Samtidig er det tett med intriger og renkespill, og syndene selv har alle sine svin på skogen og mørke hemmeligheter de ikke vil snakke om. 

Når hver episode er på en snau halvtime er det ikke særlig vanskelig å brenne gjennom noen episoder i slengen, og handlingen er ikke mer komplisert enn at du ikke mister tråden selv med noen opphold.

Sesong 1 har en «og eventyret fortsetter» avslutning, siden skaperene ikke visste om de fikk grønt lys for en ny sesong.  Det fikk de altså, og for å feire slapp de en minisesong på 4 episoder, som tar en nærmere titt på noen av poengene fra mangaen som animeen hoppet over eller bare nevnte i forbifarten.

The Seven Deadly Sins ligger på Netflix.
Alle bilder: Netflix