«They do not deserve you» / «Where’s the bloody airforce?» / «Your story isn’t over yet»


Warner Bros slapp tre etterlengtede trailere i helgen som gikk.  Først og fremst den siste av trailerne til Wonder Woman. En trailer  som omsider gir oss litt mer kjøtt på beina.  Fortsatt har vi ikke sett snurten av Ares, men det er nå bekreftet at det er Doctor Poison vi har skimtet med creepy halvmaske.

Soundtracket er like cheesy puddelrockete som sist, men det virker nå som om historien er greit skrudd sammen. Diana er akkurat så bad-ass som DC’s mektigste superhelt (Batmans ord, ikke mine) skal være. Jeg mistenker at det kommer til å være plenty av anakronismer å henge seg opp i, siden handlingen er lagt til 1. verdenskrig, men det kan jeg leve med.

Det jeg er mindre fornøyd med er at Norgespremieren er satt til 16 juni, to uker etter USA og det meste av Europa… Warum?

Apropos premieredatoer kan jeg forresten skyte inn at Atomic Blonde har fått fastsatt premieredato i Norge: 28 juli, samme dag som den har kinopremiere i USA. (Den har riktignok alt vært vist på den berømte filmfestivalen South by Southwest i mars i år.)

Nok om det. Helgetrailer nummer to var til Christopher Nolans nyeste film: Dunkirk.

Mad Max i en Spitfire? Yes, please!  Om den første trailerene virket litt ho-hum så virker denne mye bedre sammenklippet, og lydbildet er sterkt forbedret. Norgespremiere 19. juli.

Men Warner Bros hadde altså enda mer på lur. Den første fulle traileren til Blade Runner 2049:

Wow! Det virker som om de utrolig nok har klart å treffe med miksen av nostalgi og nyskaping. Originalen satte standard for all cyberpunk-estetikk, og denne følger opp.  Dessuten er det svært lovende av hverken traileren eller synopsis’et egentlig avslører noe særlig av plottet:

30 år etter hendelsene i den originale filmen, avdekker en ny blade runner, LAPD Officer K (Ryan Gosling), en lenge begravd hemmelighet som har potensial til å kaste det som er igjen av samfunnet ut i kaos. Ks oppdagelse ansporer ham til å lete etter Rick Deckard (Harrison Ford), en tidligere LAPD-blade runner som har vært savnet i 30 år.

Vi må riktignok smøre oss med tålmodighet. Blade Runner 2049 har ikke Norgespremiere før 6. oktober.