Cyborg!


Når jeg var liten var det ikke flygende biler som symboliserte fremtiden. Nei det hadde vi jo alt.

Det var derimot roboter,  eller enda bedre cyborger, som var det som kjennetegnet fremtiden. (Japanerne laget industriroboter, men de er jo ikke akkurat R2-D2 der de står å hakker på fabrikken. )

Men i forigårs kom jeg over en videosnutt på imgur…

R2-D2 kjole? √
Vaders lyssverd? √
Leiafrisyre? √
Hånda til Luke? √

Damen heter Caitlin Michelle.  En skolelærer og ivrig cosplayer, som ble født med bare 1,5 arm.  Ikke at hun har latt seg stoppe av det.  Tvert i mot, som bildene på Instagramprofilen hennes viser, har hun inkorporert den manglende armen i mange av kostymene sine.  Og det alt før hun ble en vaskeekte cyborg.

bloggen sin postet hun en youtubevideo som forklarte veien fram til sverdferdighetene til venstre. (Nei jeg er ikke blind, jeg registrerer også at hun er veldig, veldig søt, og i tillegg en stor lesehest.)

Men ikke kom å si at det ikke er imponerende.  For proteser som dette er det neste steget.  Protester som brukeren styrer med tankene.  Enn så lenge krever det en bevisst konsentrasjon, det skjer ikke helt automatisk, men det er et mindre hinder.

Caitlins arm er utrolig stilig, men den erstatter en kroppsdel hun aldri har hatt, hun ble født uten denne armen.  Enda mer imponerende blir resultatene når bæreren har mistet armen i voksen alder.

Ok, armen til Johnny er fortsatt bare en prototype, i motsetning til den Caitlin har og kan bruke når hun vil. Men samtidig bærer den bud om at vi er på terskelen til en verden der teknologien kan forandre hverdagen til millioner av mennesker.  Enten det er medfødte skavanker, sykdom eller ulykker som har frarøvet dem en eller flere lemmer. En verden der taglinen til The Six Billion Dollar Man er sann…

Gentlemen. We can rebuild him. We have the technology.