Når vi döde vågner


Kun en kjapp sniktitt på to ferske trailere i dag, mens jeg venter på Wrestlemania. 

Det første er en liten TV-spot for den kommende Pirates of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales.

Dette kan gå en av to veier.  Enten blir det et nostalgisk gjensyn med de beste fantasy-piratene på film. Eller så blir det like fresh og severdig som Politiskolen 7.  Med norske regissører håper jeg på det første.  Premiere 24 mai 2017.

Trailer nummer to derimot er det ingenting å utsette på.  Universal prøver å vekke til live (pun intended) de gode gamle Universal Monsters. Etter en snublete start de nå later som ikke skjedde, i form av Dracula Untold [2014], blir The Mummy grunnstenen for et «samlet monster-univers».

En kan spørre seg hvorfor Universal trengte å ha med den lille snapphanesmurfen med colgategliset? Jeg antar det er Scientologene sin feil. Men heldigvis: Utifra traileren å dømme (mis)brukes han grundig av filmens egentlige hovedperson: Ahmanet. Det er jo ingenting feil med filmer der Tom Cruise dør om igjen og om igjen, jamfør Edge of Tomorrow [2014].

Jammen har de ikke dessuten funnet en skuespillerinne som faktisk har en etnisk bakgrunn som matcher «det gamle Ægypt», i form av fransk-algerske Sofia Boutella.  Det skulle være selvinnlysende, men sist gang gikk for Arnold Vosloo som er født i Sør-Afrika.  Riktig kontinent, men rent avstandsmessig kunne de like gjerne valgt en polakk.

Jeg er betinget optimist: De beste filmskurkene er jo tross alt dem som mener at det er dem som har retten på sin side, og en hevngjerrig egyptisk mumie-prinsesse tørst på makt og faenskap burde vel klare å holde på interessen i et par timer.

Norgespremiere 9. juni, 2017.