Tegnet magi 40: WWE Heroes – Rise of the Firstborn


Noen ganger er det lett å tro at alt jeg har i bokhylla er like bra.  Det er heldigvis ikke sant,  noe er riktig så semmert. Det betyr ikke at det ikke kan være ufrivillig artig.  Som denne julepresangen viser.

WWE Heroes – Rise of the Firstborn

Av Keith Champagne, Andy Smith & Tom Nguyen. Titan Books Ltd. ISBN: 9781848566934

Utgitt 2010 – Julegave.

Jeg kan ikke tenke meg noen annen årsak til at denne serien eksisterer enn HHHs ubegrensede behov for å være tøffeste gutt i gata.  Selve historien dreier seg om en parabel til myten om Cain og Abel.  To brødre låst i evig kamp om hegemoniet over jorden, som stadig reinkarneres i nye tidsepoker.

Nå er den «førstefødte» gjenfødt som en av wrestlerne i WWE, og den onde broren Thrune, bruker en tungt piercet prest som sin marionett for å skape den endelige kappestriden.Det involverere å ta hele Wrestlemania som gisler for å provosere frem den førstefødte.

Champagne er ikke akkurat et ubeskrevet blad, han har blant annet jobbet for DC med Justice Society of America.  Smith og Nguyen har også en variert bakgrunn bak seg med jobbing for de store forlagene.  Men her virker det som om trekløveren har gått for venstrehåndsarbeid.  Det klarer i og for seg å fange utseende til de fleste mannlige wrestlerne  (de kvinnelige lider alle som én av sameface-syndromet), men det virker som om det viktigste referansematerialet var noen gamle He-man-figurer de fant på loftet!

Det hjelper selvsagt ikke at serien er fra 2010,  så en ting er at motivasjoner og hvem som er heel og hvem som er face har skiftet mange ganger siden den gang.  I tillegg er både Superfly Jimmy Snuka og Rowdy Roddy Piper med. De to gikk bort henholdsvis tidligere i år og i 2015. Den klarere ikke engang å forholde seg til kayfabe. Om wrestling ment å være ekte, eller en avtalt forestilling, skifter fra side til side.

Så jeg vet ærlig talt ikke helt hvordan jeg skal bedømme denne boka.  Den er morsom, men egentlig kun fordi jeg har fulgt med på wrestling i mange år. HHH ble sikkert storfornøyd, men alle andre kan egentlig trygt stå over!