Hva skjedde med «Mighty Eight»?


the-mighty-eighthHBO sto bak den kritikerroste serien Band of Brothers for 16 år siden.  9 år etter, i 2010  kom The Pacific. Der den første serien fulgte den samme avdelingen gjennom hele det amerikanske felttoget i Vest-Europa, valgte oppfølgeren en mer fragmentarisk narrativ.  Jeg, og mange med meg, følte at det ikke fungerte like godt.

Men etter hæren og US. Marines, så skulle tiden være kommet til luftvåpenet.  I 2013 fikk vi vite at HBO hadde kjøpt rettighetene til boka «Masters of the Air: American’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany,» skrevet av historikeren Donald Miller.

Et halvt år senere  ble det avslørt at serien skulle hete The Mighty Eight.  (8. Air Force,  luftarmeen stasjoner i Storbritannia var hovedansvarlig for de amerikanske bombetoktene over det okkuperte Europa og Det Tredje rike. ) I tillegg dukket denne traileren opp:

Det mest sannsynlige er at dette er en trailer laget av produksjonselskapet Playtone for å pitche serien til HBO.  (Litt som den berømmelige «lekkede» Deadpool-testfilmen som sikret finansieringen for det prosjektet.

Det kom meldinger i 2015 om at budsjettet var på smått fantastiske halvmilliarden (i dollar), og at lokasjonsspeidere reiste rundt i England på jakt etter flystasjoner å filme på.  Men så ble det stille.

På IMDB står serien fortsatt som «in development».

Er det rett og slett suksessen til Game of Thrones  som har ført til at HBO har mistet fokus?