Diverse filmrelatert småplukk


Hvor hadde filminteresserte vært uten satnav sosiale medier? Det er alltid underholdende å se små drypp fra innspillinger rundt omkring.  Jeg har samlet en liten håndfull jeg har lagt merke til denne uka.

Alicia Vikander har overtatt rollen som arkeologiens sexy enfant terrible Lara Croft fra Angelina Jolie i rebooten av Tomb Raider som er under innspilling. Forleden ble det lekket noen bilder fra innspillingen

aliciatr1

alicatr2

alicatr3

Rollen som Lara er en stor BH å fylle for Vikander, som kanskje er best kjent for rollen som Ava i Ex Machina, men dette virker jo lovende.  De har i hvert fall lagt seg tett opp til estetikken i de nyeste dataspilene i serien. Regien er det norske Roar Uthaug som står for.  Hollywood likte visst hans dommedagsvisjoner fra Bølgen.

Etter mye om og menn virker det som om oppfølgeren til Pacific Rim endelig er kommet på skinnene igjen.  Navnet er endret fra Pacific Rim: Maelstrom til Pacific Rim: Uprising.  Jeg vet ikke hvor fornøyd jeg er med den endringen.  Derimot er jeg meget fornøyd med valg av skuespiller i hovedrollen.

Vår alles favoritt Stormtrooper har altså rollen som sønnen til Stacker Pentecost (Idris Elba) fra den første filmen. Store roboter, større monstre.  Eneste som mangler nå er at Guillermo Del Toro gjør alvor av lovnaden om å finne en Jaeger til #mophie.

Sist men ikke minst har Marvel avslørt castingen til den nye serien med Runaways som de nå skal lage sammen med Hulu. Jeg er bare moderat optimist, ikke kun fordi det ikke er Netflix, men også fordi tegneserien har variert ganske mye i kvalitet opp i gjennom.

Den største overraskelsen, eller i det minste den som kommer til å skape mest oppstuss, er nog valget av Allegra Acosta som Molly Hayes,  nå omdøpt til Molly Hernandez.allegraacosta

Jeg har forståelse for at de elder rollen opp fra 9 til 14 år, siden det nok gjøre produksjonen mye lettere. Ungdomsskuespillere kan jobbe mye lenger dager enn barneskuespillere, samtidig som det er en viss reservasjon for fremstillinger av slåsskamper som involverer mindreårige. Men det virker litt enkelt å endre etnistiteten på karakteren, når Marvel etterhvert har fått ett bredt utvalg ikke-hvite legacy-karakterer som definitivt fortjener å inkluderes i MCU/MCU-TV.  Det er dessuten usikkert om Runaways serien kommer til å eksistere separat fra både MCU-filmene og TV-universet som er etablert hos Netflix.

Godt å se at Marvel ikke ligger på latsiden i alle fall!