Tegnet magi 37: The Amazing Screw-On Head


 

Mike Mignolia trenger vel knapt noen introduksjon? Holde vel å si Hellboy!  Men noen ganger trenger man et avbrekk, og da er resultatet bøker som denne.screwonhead

The Amazing Screw-on Head and Other Curious Objects

Av Mike Mignola. Dark Horse Comics. ISBN 9781595825018

Utgitt 2010 – Julegave, finnes på adlibris til 145,-.

Dette er et oppkomme av mer eller mindre løsrevne epistler som er spunnet rundt  ideer og skisser Mignolia synes var litt for far out for Hellboy (og det sier vel sitt).

Hovedfortellingen tar for det som skjer når Keiser Zombie truer sikkerheten til alt liv på jorden. President Lincoln rekrutterer hjelp fra det mekanisk hodet, Screw-On Head. Med hjelp av kollegaene Mr. Groin (en trofast tjener) og Mr. Dog (en hund), må Screw-On trosse gamle gravsteder, et viktoriansk flygende apparat, og rømte demoner fra en dimensjon skjult inne i en nepe.  pahgeJeg skal ikke røpe slutten, men vil siterer den siste tekstboblen:

At this juncture we had hoped to present the secret origin of Screw-On Head, but as it turns out the damn thing’s a secret! – So instead we present three horrible old women and a monkey. Cheers!

Det hele umiskjennelig illustrert slik kun Mignolia kan. Dette er ikke 100 % et enkeltmannsprosjekt. Da tenker jeg ikke på innsatsen til Mignolias faste fargelegger Dave Steward, men Katie Mignolia som krediteres som forfatter av korthistorien «Magikeren og Slangen».  Katie er Mikes datter og da hun var syv år gammel fikk han i oppdrag av redaktøren sin om å lage noe til en antologi som ikke var Hellboy-relatert. Så han ba henne fortelle en historie, og illustrerte den. Ja den er søt!

Mignolia er kanskje min favoritt tegneserieskaper,  så dette var en real «højdare».