Luke 5 – PolCo’s Tradisjonelle julekalender 2016


elegant-borderDet har ikke vært så mye nisser og juling i årets julekalender.  Det må det det bli en slutt på, så vi starter uka med noen reale nissenyheter.

05aBildet er hentet fra en nyhetssak på NRK fra mitt eget hjemfylke, Vestfold. På et kjøpesenteret Hvaltorget i Sandefjord er det nedlagt forbud mot at barna får sitte på julenissens fang. I stedet foreslå senterlederen at barna kan sitte ved siden av nissen, og at det er nissen selv som har kommet med idéen.

På den ene siden skjønner jeg nissen.  I disse «Dark Room»-tider er det vanskelig nok for mannlige barnehageonkler.  Da må det være enda verre for en fyr som ikke bare er maskert, men også lokker med gaver!

Som alltid er det bildet som likevel skal være i fokus i denne kalenderen, og her er det mye gull i grotta. At nissefar har valgt en skittenbrun slåbrok, khaki-bukser og sjuskete pub-til-pub sko er så sin sak. Verre er det at han kaster et skjelmsk blikk til fotografen, der han sitter i anstrengt hockeystilling på en litt for lav krakk. Litt uheldig når saken dreier seg om implisitt sextrakkasering.

Ansiktshåret er av modell Norrøn Uteligger, utført i stålull og gredd til ett fiffig tveskjegg. Han har møblert kroken sin med en velbrukt, beige lenestol og noe tilfeldig rekved,  og siden han kjøpte tre juletrær måtte han gå for gråpapir på pakkene i år.

Det mest besynderlige er likevel filuren på høyre kant. Hun(?) har valgt antrekk i den samme jordfargede paletten, i form av klovnetights, bestefarskjorte og vindjakke. Posituren tyder på at det ble levert en leken støttepasning rett før bildet ble knipset, (ballen kom akkurat ikke med på bildet), samtidig som vedkommende kler av seg, og følger interessert med på noe som skjer utenfor høyre bildekant.

Det ska’kke være lett, men nå er det bare 19 dager igjen til jul!

Fjorårets kalender finner du her!