H#1:AD 210 – «I’m a survivor, I’m not gon’ give up»


survivorseriesJeg lovet å rapportere tilbake om SurvivorSeries 2016 var noe å skrive hjem om.  Svaret er vel: Tja?

Neida, det var ikke så verst egentlig.  De klarte å holde fokus på en i utgangspunktet tøysete gimmick,  som mistet litt av glansen når hensynet til helse og sikkerhet betydde at man droppet å booke deler av rosteren i 2-3 kamper i løpet av en kveld.

Med det i mente var selve kampene bra underholdning, men noen av valgene som ble gjort i bookingen er underlige.  La meg utdype…

Tittelkamper som bevarer status quo

Begge tittelkampene hadde stipulasjoner for showene.  Om Sami Zayn slo The Miz og tok Intercontinental-tittelen,  ville den bli med ham til RAW.  Og om Kalisto hadde tatt Cruiserweight-tttelen fra The Brian Kendrick, hadde hele cruiserweight-divisjonen flyttet til Smackdown, ( der den kanskje ikke hadde blitt behandlet som en rødhåret stesønn).survivor-2016-ictitle

I stedet taper Zayn når Maryse (Miz’ kone/manager) ringer i bjella, så han tror Miz har gitt seg,  for så å bli rullet opp i alle forvirringen når dommeren starter kampen igjen.  Ok, jeg liker The Miz, så det plaget meg ikke så mye, selv om det er en serier ingen vinner noe på.  The Miz er fortsatt en blautfisk som kun redder beltet takket være kona, og Zayn er en lettlurt goober. survivor-2016-cruiserweight

Og cruiserweight-kampen er bare trist.  De gjør sitt beste for et uinteressert publikum, før plutselig Baron Corbin blander seg inn. Han knocker The man with a plan, (en DQ-seier for Kendrick, som dermed beholder beltet),  for så å angripe Kalisto. Det hele for å videreføre en hjernedød feide som gikk ut på dato for en måned siden. Det eneste lyspunktet er hans kommentar til overhøvlingen han får fra Smackdowns General Manager Daniel Bryan for å ha kostet showet Cruiserweight-divisjonen, backstage.  Han er nemlig godt fornøyd med at det ikke dukker opp flere «småfolk» på hans show.  Aner vi konturene av  Baron «Jeg hater indy-wrestlere» Corbin fra NXT?  For det hadde vært gull!

What happens in a Traditional Survivor Series elimination match stays in a Traditional Survivor Series elimination match

Ok, disse matchene er små miniunivers som lever uavhengig av resten av historien.  Hvorfor er erkefiende plutselig helt innforstått med at man her er på «samme lag» for «sitt show» mot det andre showet?  Det er tilsynelatende ingen gevinst.  Vel min headcanon er at det vanker en solid bonussjekk om de vinner, og om de taper risikerer de å få sin egen GM og Commish på nakken. I oversikten under så gjensto de med strek under navnet på vinnerlaget. survivorseries_sd_women

Damene: Team Raw [Charlotte (m/ Dana Brooke), Sasha Banks, Bayley, Alicia Fox, & Nia Jax ] beseiret Team SmackDown [Natalya, Carmella, Alexa Bliss, Naomi, & Becky Lynch].

survivor-2016-tagteams

TagTeamene:  Team Raw [The New Day (Big E & Kofi Kingston m/Xavier Woods), Sheamus & Cesaro, Enzo Amore & Big Cass, The Shining Stars (Primo & Epico), og The Club (Luke Gallows & Karl Anderson)] beseiret Team SmackDown [Heath Slater & Rhyno, The Hype Bros (Zack Ryder & Mojo Rawley), American Alpha (Jason Jordan & Chad Gable), Breezango (Tyler Breeze & Fandango), og The Usos (Jimmy Uso & Jey Uso)]

wwe-survivor-series-2016-team-raw-vs-team-smackdown-mens

Herrene:  Team SmackDown [AJ Styles, Dean Ambrose, Randy Orton, Shane McMahon, & Bray Wyatt ](m/ James Ellsworth) beseiret Team Raw [Kevin Owens, Chris Jericho, Roman Reigns, Seth Rollins, & Braun Strowman].

Damene var greit nok,  spørsmålet der er jo hvem som angrep Nikki Bella som egentlig skulle deltatt på Team Smackdown, backstage, så «trener» Natalya steppet inn. Det kan ha vært Carmella som feider med Nikki, Natalya som ville stjele plassen hennes eller hvem som helst fra Team Raw som ville svekke Smackdown-laget.  Helt grei booking, om enn litt uinspirert. (Men Dana Brooke måtte være heiegjeng med Alicia Fox fikk plass på laget?  Ouch!)

Tagteamkampen?  Ja la oss for guds skyld ikke la et av de etablerte tag-teamen vinne, men heller de to singel-wrestlerene som er på lag sammen kun fordi de er tvunget til å sameksistere… *facepalms*

Herrekampen var et koldbord og  varte stygglenge.  52 minutter? Jeg har sett Royal Rumble-kamper som var raskere overstått! Luke Harper returnerer. (Kan vi få en feide mellom ham og Randy Orton for hvem som skal være Brays nestkommanderende? På forhånd takk!) AJ Styles og Dean Armbrose er unntaket som bekrefter regelen om at «alle er på samme lag fordi de er fra samme show». Det leder igjen til et lite glimt av gode gamle Sierra, Hotel, India, Echo, Lima, Delta.  Det hakeløse vidunder James Ellsworth koster Braun plassen i kampen, og får en luftetur av de sjeldne som takk.  I det hele tatt. At Bray Wyatt for en gangs skyld vinner en kamp på PPV bidrar til den uvirkelige stemningen.

At ringdommeren ikke helt hadde dagen var derimot tydelig.  Først får vi den underlige situasjonen der ringkommentatoren opplyser at Kevin Owens er diskvalifisert, før dommeren begynner å gestikulere til sekundantene at han er disket. Noen glemte timingen der!  Den neste feilen er kanksje mer forståelig.  Shane O’Mac,  en middelaldrene familiefar med sviktende risikoforståelse,  som alt har gjennomført en hårreisende spot fra ringhjørnet ned på kommentatorbordene, skal prøve sitt gamle glansnummer coast-to-coast.  Han fanges at Roman Reigns i lufta med en spear.  Resultatet er at Shane smeller bakhodet i kanvasen så det gnistrere, mens Reigns mer eller mindre DDT’er seg selv.  Det er et spot som gir rullestolfabrikanter hetetokter og klump i halsen. Det ender med at dommeren får legene inn, og Shane er eliminert (som «ute av stand til å fortsette», TKO eller noe sånn).  Men det er senere avslørt at det var nettopp her Shane etter pmanus skulle elimineres!  Så hvorfor teller ikke dommeren bare lynraskt til tre?

Fantastisk krigføring

I det ene hjørnet: Brock Lesnar.  The BEAST incarnate. Ordfører og borgermester i Suplex City. Mannen som spiser, sover, beseirer og repeterer.

I det andre hjørnet: En snart femti år gammel tidligere fotballspiller som ikke har drevet med wrestling siden 2004.

Det var fort overstått.  Men kanskje ikke slik en del hadde trodd.

Lesnar har vært uhyggelig dominant siden han returnerte.  Han er final boss. Kun to ganger har han tapt en singel kamp siden han kom tilbake i 2012.  Det første var mot John Cena i 2012,  mens #CenaWinsLOL fortsatt var en greie. Og Lesnar tok en grusom hevn.  Han tok med Cena bak låven og ga ham en omgang juling Cena aldri egentlig har kommet seg fra. Den andre kampen var i 2013 mot HHH på Wrestlemania, med stipulasjonen at en Lesnar-seier ville pensjonere Trips for godt.  Siden da har det kun vært i kamper med flere involverte, samt et DQ-tap der han beholdt WWE-tittelen sin, han ikke har gått seirende ut av.

Ikke rart han virker nonchalant, selvgod og likegyldig.  Men det er en farlig innstilling, når motstanderen din heter Goldberg.

Lesnar tok lett på oppgaven,  han trodde kanskje det var den gamle WWE-Goldberg som stort sett forsvant uten annen fanfare enn ett pipekor når han la opp i 2004.  Det Lesnar ikke vr forberedt på var at det var en annen Goldberg som dukket opp.  Det var nemlig WCW, 173-0, «WHO IS NEXT?» Goldberg.

Ett av Lesnars viktigste våpen har vært den auraen av uovervinnelighet han omgir seg med. Den bet ikke på Goldberg,  for han har hatt den auraen selv. Lesnar kom seg aldri av overraskelsen. To brutale spears og en jackhammer senere var det over.

For det første,  Lesnar har hatt ekte mageproblemer gjennom karrieren. Han måtte gjennom flere operasjoner og har lagt igjen noen meter tarm hos kirurgen.  Så det er en naturlig akilleshæl. Det var en av årsakene til at han måtte gi seg i UFC i sin tid.  I tillegg er det lett å forstille seg at han kunne ha brukket flere ribbein fra første spear, forverret skaden på andre, og aldri vært i stand til å hente seg inn. survivorseriesgoldberg

Det er bekreftet at Goldberg blir værende en stund,  i hvert fall er han klar for Royal Rumble i januar. Jeg gir ikke høy odds på at han i den kampen møter på Brock Lesnar,  de eliminerer hverandre, og det ender med en avslutning på feiden på Wrestlemania.

Brock Lesnar taper egentlig ikke noe på dette tapet, for han undervurderte motstanderen, gikk i sin egen felle, og tapte før han egentlig kom i gang.  Litt som en stjernealpinist som hekter i første port. Goldberg dermot fikk sin «avskjedsmatch m/familie» i WWE foran et takknemlig publikum.

For jeg er ganske så sikker på at på Wrestlemania kommer Lesnar til å ta en grusom hevn.  Goldberg har bare tiden av veien til å bli kvitt ringrusten så han kan ta alle de bumpene som ligger og venter på ham. For det er en ting å slå Lesnar når han prøver å surfe i land på ren rutine og eget ego. I jaktmodus er han fortsatt den ultimate endestasjonen enten du er John Cenas status som hovedattraksjon, Undertakers legendariske seiersrekke,  eller WCWs største squashmonster.

Bilder: ©2016 WWE used in accordans to fair use privilege