«A bit of fisticuffs should the occasion arise»


wonder-woman-poster-3DCs filmunivers sporet nesten av før det hadde forlatt stasjonen, med Man of Steel.  Om MoS var et vanlig togkræsj var Batman v Superman: Dawn of Justice en kollisjon mellom et godstog lastet med napalm og en lastebil full av valper.  Suicide Squad var ikke så ille,  men ikke akkurat et fjellstøtt fundament for et film univers. Det hadde vært som å basere dietten din på popcorn og tyggegummi.

Heldigvis har DC ett ess igjen i ermet: Wonder Woman!

Som vi alle vet: Superman is a dick. Batman? Marvel gjør hele «ultravoldelig sosiopat med sterk fremskreden PTSD» bedre enn DC i utgangspunktet *host* Frank Castle *kremt*.

Men Wonder Woman?  Hun er ikke en superheltinne, hun er den originale superheltinnen. Hun er utnevnt til offisiell FN-ambassadør for myndiggjøring av alle verdens jenter og kvinner, for svingende.

Det som kanskje er DCs siste sjanse til å få sitt tegneserieunivers-på-film på beina, har sluppet en ny trailer, og DAMN!

Det er interessant at de har valgt å forskyve hele historien til første verdenskrig. Tegneserien om Wonder Woman debutterte jo i 1941, og hun er definitivt et resultat av USAs traumer om andre verdenskrig, men DC er nok livredd for en direkte sammenlikning med Captain America.  Det er kanskje et lykkelig valg: Kvinners stilling i samfunnet i slutten edvardiansk tid er mer passende for resten av filmes tematikk.

På 40-tallet begynte samfunnet å bli klar over at kvinner ikke var bare pene pyntedukker.  Flypionerer som Ameila Earhart, Amy Johnson, Eva Dickson og Nancy Bird-Walton hadde fanget fantasien til allmennheten, og kvinner var vanlig i støtteroller i de væpnede styrkene. Andre verdenskrig på den annen side var på tampen av hele suffragette-bevegelsen. At filmskaperne går i den gamle fella med å portrettere alle tyske offiserer som nazister selv når det er åpenbart anakronistisk er så sin sak,  men Krigen som skulle ende alle kriger var samtidig et mye større sjokk mot systemet enn oppfølgeren to tiår senere.

Jeg synes fortsatt Gal Gadot er for spinkel og sped for rollen, men vi får se hvordan det går. DC har hatt en lei tendens til å forveksle begrepene «billedpen» og «attraktiv» i castingen sin. Hun har i det minste en sjarmerende aksent.  Og når Diana går over the top på en Determinator-vandring ut i ingenmannsland mello skyttergravene er det vanskelig å ikke få god gåsehud. Gods>Aliens&Psychos.

Wonder Woman har premiere i juni 2017.