Old Man Logan


omlJeg vet ikke som det var som en reakjon på onsdagens slipp av GotG2-traileren fra Marvel, men det gikk ikke lang tid før 20th Century Fox slapp en trailer for sin nesten mutant-film: Logan.

Selv om dette også er Marvel, så er det som kjent ikke i MCU, men eksisterer i en egen alternativ virkelighet. Og det blir ikke mindre alternativ nå, siden dette blir Hugh Jackmans siste hurra som den bråsinte lille canadieren med adamantium-skjelett.

 

Vel, hurra og hurra.  Filmen er løst basert på miniserien «Wolverine: Old Man Logan». Denne miniserien på 8 blader kom i 2008-2009 og finner sted i en alternativ tidslinje Marvel har gitt navnet Earth-807128. (MCU er Earth-199999, Fox mutanter bor vanligvis på Earth-10005… men deres verden retconnes opp og i mente.)

Old Man Logan har returnert i forbindelse med Civil War II-crossoveren, og har nå sin egen serie. Vi snakker uansett en ikke alt for fjern fremtid. Logans helbredelsesfaktor synger på siste verset, noe filmen hinter til ved å vise en Logan med et edderkoppnett av arrvev.

Samtidig virker det som om filmen holder seg litt nærmere nåtiden, og ikke følger de samme episke linjene som tegneserien.  Dessuten er det en veldig viktig forskjell.  I miniserien er det en ung Bruce Banner Jr. Logan adopterer. Han sverger å lære opp til å bekjempe de nye truslene i en verden herjet av inter-mutant krigføring og superhelter og -skurker med få hemninger. Et tydelig nikk til den japanske serien «Lone Wolf and Cub».  fra opphavsmennene Millar & McNiven.

I filmen er det heller resultatene av sluttscenen i X-Men: Apocalypse om kommer for en dag.  En ung jente, som klart er dette filmuniversets var på X-23/Laura Kinney, Logans «datter» klonet frem uten at han er klar over det.  I dagens Marvel-tegneserier er det hun, ikke Logan som er Wolverine.

En annen endring er at filmens antagonist tilsynelatende er Donald Pierce, spilt av Boyd Holbrook.  Denne stromannsgale cyborgen hater mutanter dypt og inderlig og har dermed jevnlig kommet i konflikt med X-men i tegneseriene.  Han ble skapt av  Chris Claremont & John Byrne i 1980. Dette var i en periode mange regnes som X-mens gullalder, og svært mye av det folk forbinder med X-men er det de to som står bak.

Det som skurrer litt for meg er, i tillegg til et skikkelig klisjefylt musikkvalg, er at det atter en gang er litt uklart hvor langt inn i fremtiden/nåtiden vi faktisk befinner oss…

Uansett, den skal sees!

Logan har premiere 3. mars 2017. [IMDB]