Døde menn sladrer ikke


pirates_of_the_caribbean_dead_men_tell_no_talesSi hva du vil om Kaptein Jack Sparrow og PotC-franchisen.  Det er unektelig en ganske artig verden den foregår i.  En dash Skatten på Sjørøverøya, en dash Curse of Monkey Island og en dash familievennlig skrekkfilmkomedie.

Film nummer fem i serien heter Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, og regisseres av to norske wunderkind  Joachim Rønning og Espen Sandberg.  De to startete sterkt med Bandidas, med Penélope Cruz og Salma Hayek i hovedrollene, som spillefilmdebut.  SÅ fulgte Max Manus  og Kon-Tiki, og når istnevnte ble nominert til Oscar våknet Hollywood. De hadde og ansvar for de to første episodene av Netflix serien Marco Polo, så litt anakronistisk spillopper burde falle dem lett.

I helgen kom den første teaser trailere…

Dette ser da ikke så ille ut.  Javier Bardem som antagonisten Capitan Salazar er creepy så det holder,  Johnny Depp, Geoffrey Rush, og Kevin McNally stiller atter en gang som respektivt Jack Sparrow, Hector Barbossa, og Joshamee Gibbs, og etter å ha stått over film nummer fire er Orlando Bloom tilbake som Will Turner.

Depp har jo egentlig spilt varisjoner over temaet «Jack Sparrow» i alle filmene han har spilt i siden den første kom, så den rollen tar han vel på som en godt brukt sjørøverfrakk nå.  Det blir vist ikke et gjensyn med Kiera Knightleys Elisabeth Turner (nee Swann), men de har jo overrasket før med uannonserte returer.

Det er kun to spørsmål som må besvares:  For det første: I teaseren ber Salazar jyplingen om å bringe en beskjed til Sparrow,  om at døden kommer rett etter ham.  Men om døden velger den korteste veien, hvordan skal jyplingen rekke å overbringe beskjeden?  For det andre:  Hva har egentlig skjedd med Goldust? goldustpaint