Skippy få’kke lov til no’ting!


skippyI internettets barndom, på midten av 90-tallet var det også meme’er.  Men siden nesten alle brukte et dial-up modem for å knyttet seg til det, var bilde-meme’er ikke så populært. Slike analoge modem har nemlig en teoretisk topphastighet på 56 kbit/s. Det var ille nok å skulle blåsurfe når det tok ett minutt å late ned et bilde, om man ikke skulle måtte vente lenge på hver vits også.

Humoren var derfor tekstbasert. En klassiker som jeg husker, det kan til og med ha vært på Usenet jeg støtte på den først er Skippy’s liste.  

Dette er en liste over de 213 reglene «Spesialist Schwarz» har samlet seg opp gjennom sin tjeneste i den amerikanske hæren. Den finnes utrolig nok fortsatt tilgjengelig, nå på en litt mer moderne nettside. Noen eksempler.

7. Not allowed to add “In accordance with the prophesy” to the end of answers I give to a question an officer asks me.

27. Don’t tell Princess Di jokes in front of the paras

52. Not allowed to yell “Take that Cobra” at the rifle range.

Skippy’ fulle navn er Jonathan Schwarz, og etter at han var ferdig i militæret ble han spilldesigner.

56. An order to “Make my Boots black and shiny” does not involve electrical tape.

66. There is no “Anti-Mime” campaign in Bosnia.

88. Must not refer to 1st Sgt as “Mom”.

Det er lett å tro at har har funnet på alt sammen. Som han selv skriver i forordet.  Noe var selvopplevd,  noe var ting han observerte andre soldater oppleve,  noe var ting han spontant ble opplyst om at var forbudt (og absurditeten i det festet seg) og noe var oppfølgingen til de tre foregående tilfellene fordi han ikke hadde vett nok til å la være å kommentere eller be om en utdypelse.

106. I may not trade my rifle for any of the following: Cigarettes, booze, sexual favors, Kalishnikovs, Soviet Armored vehicles, small children, or bootleg CD’s.

126. Two drink limit does not mean the drinks can be as large as I like.

149. Must not create new DOD forms, then insist they be filled out.

Og med det i mente så er det slett ikke så utrolig at en litt rappkjeftet og sarkastisk spesialist som ikke var redd for å være et hår i suppa for sine overordnede kan ha akkumulert en slik regelsamling!

170. Not allowed to “defect” to OPFOR during training missions.

191. Our Humvees cannot be assembled into a giant battle-robot.

205. Don’t write up false gigs on a HMMWV PMCS. (“Broken clutch pedal”, “Number three turbine has frequent flame-outs”, “flux capacitor emits loud whine when engaged”)

Greit å ha noe å forholde seg til, er det ikke?