Spøkelset i skallet.


Ghost in the Shell (攻殻機動隊 Kōkaku Kidōtai , direkte oversatt «Mobilt pansret opprørspoliti») er en japansk tegneserie opprinnelig utgitt som en seinen manga med samme navn skrevet og illustrert av Masamune Shirow. Mangaen ble først utgitt i bladformat  i 1989 med undertittel «The Ghost in the Shell», og senere publisert som samlinger i det som tilsvarer Trade paperbacks. Serien forteller historien om den fiktive anti-cyberterroristorganisasjonen Public Security Section 9, ledet av hovedpersonen Major Motoko Kusanagi, i Japan på midten av det 21. århundre (i.e. rundt 2050).

Japanerne har aldri fått ut fingeren med å lage en spillefilm basert på denne serien, selv om det har vært mange forsøk som har sporet av.  I stedet er det amerikansk filmindustri som er først til mølla. Filmen med Scarlett Johansson i hovedrollen har premiere til våren og nylig slapp Paramount 5 micro-teasere og de lover godt, svært godt.

Scarlett Johansson er antagelig våre dagers største kvinnelige skuespiller, i hvertfall om vi skal tro honorarene hun kan kreve,  men hun er også usedvanlig flink til å danse rundt på grensen til uncanny valley når rollen krever det. (Se bare Under The Skin om du ikke tror meg. Eller forresten,  se Under The Skin enten du tror meg eller ei… den filmen er creepy-cool. )

Ghost In The Shell har premiere 31. mars 2017.