Redder du dagen blir Hulk forlegen.


hulkyDet nærmer seg valg i USA.  På mange måter står kampen mellom to kandidater som lett kan forveksles med Helan og Halvan, om Helan og Halvan var to notoriske løgnere med ekstremt fleksibel moral og dårlig helse.  Likevel er det ikke hipp som happ hvem som blir ny øverstkommanderende for verdens eneste gjenværende supermakt. Jeg har tidligere skrevet om hvorfor «President Trump» ikke automatisk betyr dommedag, men det kunne jo vært greit med en president som ikke er i lomma på Putin og har mer impulskontroll enn en fireåring med mageknip.

Det er i hvert fall en del innflytelsesrike amerikanere som ikke er særlig happy med Trump.  På den ene siden er det bra med en utradisjonell kandidat som sier det mange velgere tenker i sitt stille sinn.  Men når det de tenker er xenofobisk og uvitenskapelig viss-vass er det et dårlig tegn.

Regissøren Joss Whedon har i alle fall ringt gjennom kontaktlista på telefonen, og trommet sammen til en video som bare må sees:

Slik skal en skikkelig viral video lages. Det viktige budskapet forsvinner ikke i staffasjen,  samtidig som avslutningen er rett og slett fryktelig morsom.  (Og skulle du mot formodning kjenne noen amerikanere som leker med tanke på å være sofavelger, tving dem inn på savetheday.vote.)