H#1:AD 206 – Summer night city


ss16Det er to måneder siden sist jeg besøkte wrestlingens forjettede jaktmarker i bloggform, men etter helgens double feature med NXT Takeover: Brooklyn II og SummerSlam, så fikk jeg lyst til å komme med noen betraktninger.Du behøver ikke være enig, selv om jeg har rett, men legg gjerne igjen en kommentar om du har noe på hjertet!

La oss starte med lørdagens NXT-show. Som vanlig satte det storebror i skyggen på en del områder.

20 år med juling, på tide å få betalt

Bobby Roode er jevngammel med meg (og Cena) så det er kanskje litt rart at han først nå debuterer til stor fanfare i WWEs «farmerliga» NXT.  Men du verden for en fanfare.  Det var… Glorious!

Når WWE med jevne mellomrom skummer fløten av NXT, så trenger man påfyll av rutinerte karaktere som ikke trenger mange minuttene på å finne seg til rette.  Roode er en slik kar, og det var helt riktig måte å introdusere ham.

På spinnesiden fyller Ember Moon, som har mange år bak seg i diverse mindre amerikanske promosjoner under navnet Athena samme rolle. athenaHun kommer i grevens tid. Det begynte å bli god plass i damegarderoben, etter at Nia Jax, Carmella, Alexa Bliss og Dana Brooke alle ble hentet til RAW eller Smackdown i løpet av noen måneder.  For ikke å snakke om Bayley som omsider tok steget opp på gårdagens RAW. (Noe som nok var en hasteløsning, men la oss ikke foregripe begivenhetene her.)

Når divisjonen består av den ustoppelig japansk dommedagsmaskinen på bildet over, Carmella v 2.0, to lettbeinte australske jenter som fortsatt er grønne bak ørene og en haug førsteklassinger, så er det ikke så lett å booke, er alt jeg sier.

#DIY

Indy-favorittene Johnny Gargano & Tommaso Ciampa har hatt nok å gjøre. Først var de jobbere på NXT, men med en undertone om at de kunne overraske. Så har det gjort tjeneste i CWC (Cruiserweight Classic) som «kjente fjes» for tilfeldige seere.  Og nå har de, under navnet #DIY  (Do It Yourself) tatt steget opp som det nye face-tag teamet på NXT.  Slett ikke verst! Kampen deres mot The Revival var kanskje den kampen på NXT som var vanskeligst å spå utfallet av på forhånd.

Men så ta det litt med ro da!joejaw

Jeg vet ikke hvem i annen etasje WWE har irritert, men sjelden har det vært et slikt mannefall etter en PPV-helg.  NXT slo an tonen, når Shinsuke Nakamura tok NXT-tittelen fra Samoa Joe.  For det første Kinshasa-sparket hans traff Joe så hardt at han slo kjeven av ledd. Heldigvis datt den ikke av, så han kunne ta i mot Kinshasa nummer to, og kollapse som en tom melsekk.  King of Strong Style er ikke bare et kallenavn,  men det er ikke helt heldig når slik skjer. Samoa Joe har vært ute en vinternatt før, men hadde det vært et kjevebrudd i stedet hadde det fort vært noen uker på sidelinjen.

Det ble verre på SummerSlam.  Jeg skal komem tilbake til kveldens avslutning, men før det var det to andre favoritter som ble satt ut av spill.  Overraskende nok måtte Sasha Banks slippe WWE Womens Championship-tittelen hun vant forrige måned tilbake til Charlotte.  Forklaring kom for en dag i går.  Hun er trukket fra matchcardet på alle house show nærmeste måned, for å få fri til å lege en rekke småskader som har plaget henne.  Men det hjalp neppe at Charlotte slapp henne på hodet først fra toppen av ringrepene når taket glapp.  Jeg tror ikke alle smerteskrikene og grimasene til The Boss var skuespill for å si det sånn. (Heldigvis slipper hun etter rapportene operasjoner.) sasha

Med Sasha ute av bildet ble det i stedet plass for Bayley,  og det er ærlig talt ikke et dårlig alternativ. Hun og Charlotte burde bli dynamitt,  og for første gang på lenge har RAW en ekte face-wrestler.  (Hun er dessuten kanskje den eneste wrestleren jeg vet om som ingen har et vondt ord om.  Nikki Bella, som har vært i WWE i… 10? år ba spesifikt om å få trene seg opp igjen til matchform mot Bayley, etter skaden som holdt på å avslutte karrieren sin.  Ikke dårlig skussmål det. Nikki returnerte forøvrig på Summer Slam siden Eva Marie «er utslitt etter negative tilbakemeldinger fra publikum som ikke skjønner hvilken gave hun er til wrestlingen». (Eller «utestengt i en måned for å ha glemt å levere papirarbeidet på ADHD-medisinen sin tide» som det også heter.)

Sist men ikke The Demon Kane King Finn Bálor. Her hadde WWE/RAW designet et splitter nytt belte til den første WWE Universal Champion, som så ut som det var laget av rått kjøtt og brustne drømmer.Men en dårlig landing underveis i kampen rev over det meste av det som får en skulder til å fungere, så blir han skadet og forsvinner i et halvår. Snakk om karma.  Seth Rollins har dermed brukket nesa til Cena, pensjonert Sting og nå satt Bálor på sidelinjen i det han skulle pushes. Det er nesten til pass for ham at han laget gele av sitt eget kne også.   Det er greit at han har «Redesign, Rebuild, Reclaim» som motto på T-skjortene sine, men det var vel ikke være ment som en oppfordring til kirurger og indremedisinere.

The Champ is… faiding

SummerSlam var full av kamper som egentlig går fort i glemmeboka.  Opp med en hånd om du husker noe av Intercontinentalkampen til Miz og Apollo 9.  Eller husker noe mer fra tag-team kampen enn hvor gammel Jon Stewart ser ut nå.  Jeri-KO mot Enzo&Cass var underholdende nok, og Dean Ambrose forsvarte sitt WWE World Championship med gusto mot Dolph Ziggler.  Men det var kamper som like gjerne kunne vært på et vanlig RAW eller Smackdown. John Cena mot AJ Styles derimot….ajs

Det var er kamp for minnebøkene.  John Cena har levd ett tiår på at han er den mest dedikerte karen i ringen. Han som aldri gir opp, aldri svikter, aldri husker å selge konsistent. Men Superman er sliten nå.  AJ styles gjør ham rangen stridig nå.  AJ har reist jorden rundt og vært mester de fleste stedene han har holdt på.  Han har knekt verre nøtter før, mens Cena sakte men sikkert begynner å realisere at før eller siden vil dagen komme der han ikke lenger bare kan sprette opp og ta hjem seieren med en 5 knuckle shuffle og en AA .

Rise and fall of…rusev

Roman Reigns får en tittelkamp fordi han fornærmet US-champion Rusev, og forulempet kona hans? M’kay,  jeg begynner å tro WWE har en bevisst agenda om å gi Roman en skult gimmick som mannen som alltid for de mest urettferdige tittelmulighetene.  Men her ender det i bruduljer lenge før kampstart. Spørsmålet mitt er hvem publikum er ment å heie på.  Er det den obsternasige brølapen som alle hater fordi han ble ufortjent forsøkt pushet i over ett år, eller er det den østeuropeiske muskelbunten som bare forsøker å forsvare seg og sin kones ære? Roman kunne hatt godt av et heel-turn, og Rusev hadde fungert fint som kampvillig og heroisk face, men jeg frykter at det hele koker bort i kålen, igjen.

Rikki Tiki Tavi

jeg har aldri vært helt overbevist om at Brock Lesnar er inneforstått med forskjellen på UFC og WWE.  Det ene er avtalte kamper hvis eneste formål er å sørge for mest mulig penger i kassa,  det andre er wrestling.  uansett, Randy Orton hadde ikke en snøballs sjanse i helvete her. Hva som får en mann hvis skuldre er laget av glass og kreppapir til å avtale en match mot Mr Suplex City aner jeg ikke, men det virket som om Orton ikke akkurat entustastisk bidro til de suplexene han fikk. Lesnar er 200 kilo med muskler, så i praksis har det ikke så mye å si, han håndterer sandsekker helt greit. Men det å la ham løfte det tyngste lasset, bokstavelig talt, fører neppe til at det dukker opp enhjørninger og regnbuer inne i kraniet hans. Du risikerer at han ikke holder igjen like mye som planlagt når han banker deg opp.

Det er opplest og vedtatt av TKO-avslutningen var etter planen.  Det som neppe var etter planen var at Orton skulle blø som en stukket gris og trenge 10 stifter for å lappe sammen hodebunnen. Som noen kommenteret i en live-tråd:

«Brock’s just trying to find the voices in Randy’s head. Nope, just more blood so far.»

ortonEnten var Lesnar sur fordi Orton ikke bidro, og la litt ekstra kraft i slagene, eller de hadde undervurdert hvor lett huden til Orton sprekker.  I mangel av gammeldags blading, så må de åpne opp på naturmetoden, og den er itt mer uberegnelig. De fleste vet vel hvor lett det er å få ett kutt over øyebrynet der huden er tynn, men det er ikke en vitenskap med høy presisjon, å åpne noen bevisst.  (Det er unektelig litt rart å avrunde en PPV med to kamper med så uortodoks avslutning, men det kan hende WWE ønsket å understreke inn hvor uberegnelig de vil være fremover.)  Uansett, Shane O’Mac to turen ut i ringen for å ta en F5 og redde segmentet mens Orton prøvde å ikke gå tom for fludium. Jeg regner med at Stephanie McMahon ilegger Brock en symbolsk bot for å ha lagt hånd på hennes bror/arvefiende på den måten.

Chris Jericho misforsto i alle fall kampen, og havnet nesten i håndgemeng med Lesnar bak scenen før HHH, Vince og Orton fikk forklart ham at det ikke var Lesnar som hadde improvisert. Si hva du vil om Chris, men han har baller laget av støpejern!

Conor McGregorNotoriousMMA

Tilslutt må jeg bare touche innom denne kontroversen. MMA-stjernen Conor McGregors hygget seg før returkampen sin mot Nate Diaz på UF202 med å slenge dritt om wrestlere generelt og WWE spesielt. Nå lukter det «work» lang vei, WWE har kjpt seg opp i UFC og de to selskapene har en avtale om krysspromotering.

McGregor er en fabelaktig MMA-utøver, men munnen hans skrev nok sjekker kroppen ikke kan cashe når han hevdet han kunne «slap the head off the entire WWE roster».

Diverse utøvere i WWE ga svar på tiltale, og de fleste merket seg at Conor er i vektklassen 65 kilo.  Det finnes antagelig kvinner i WWE som kunne gitt ham juling, for ikke å snakke om de mannlige wrestlerene. Wrestling er kanskje semikorreografert skuespill, men brorparten av utøverne er vel bevandret i diverse kampsporter. Om ikke størrelsesforholdet var nok altså,  som Roman Reigns tweetet:  «Dude, you’re the size of my leg, shut up.» Og så er det selvsagt det faktum at inkludert i WWE rosteren er 135 kilo Brock Lesnar.

Det virker som Conor kom på det etter at han hadde forsnakket seg, for han trakk nemlig frem Lesnars problemer med dopingtester.  Problemet er bare at det kanskje er relevant i MMA, men wrestling er per definisjon ikke en sport, så det omfattes ikke av WADAs regelverk.  Med andre ord, om du ypper til bråk kan du ikke legge inn stipulasjoner om «rent spill»…