Robinson Darwin & den forbannede øya.


robinson2Ikke vet jeg hvor sommerværet har gjemt seg i dag,  men det har regnet relativt tett hele dagen.

Det betydde bare at broder’n benyttet anledningen til å hente et spill som, skal jeg tro facebook og boardgamegeek, jeg spilte første gang for nøyaktig to år siden:  Robinson Crusoe: Adventures on the cursed island.

Spillet er et co-op for 1-4 spillere, der du forsøker å overleve et visst antall runder på en øde øy: Utforske øya, skaffe deg mat og ly mot vær og vind, lage hjelpemidler for å gjøre hverdagen enklere og så videre. Til hjelp har du Fredag (så passende i dag) og eventuelt en hund.

Men broder’n hadde også anskaffet seg ekspansjonen Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island – Voyage of the Beagle (Vol. 1) I denne utvidelsen er du ikke lenger en skibbrudden gjeng, men mannskapet på HMS Beagle, og oppgaven din er å hjelpe den store naturalisten Charles Darwin på hans ekspedisjon fra 1831 til 1836, en reise som ansporet ham til å formulere sin teori om artenes opprinnelse.

Det skal sies at inkluderingen av Darwin gjør verden litt enklere, men det er fortsatt et djevelsk utspekulert spill, der det er fryktelig mange parametere å holde styr på.  robinson

Vårt første forsøk endte i katastrofe etter 6 døgn, når vi etter gjentatte forsøk på å finne ly uten hell innså at vi nok burde bygget en leir først som sist. (Sover du ubeskyttet tar du skade.)

Vi forsøke en gang til, denne gangen med bikkja til hjelp, og da kom vi oss gjennom scenario 1 i «godt» behold. Vi hadde klart å samle sammen nok eksempler på flora å fauna til at ekspedisjonen ble bedømt en betinget suksess, men ikke mer. Så vårt håp om bedre ressurser til hjelp i scenario 2 ble knust.  Vi får se om det blir en kald katastrofe, en dundrende fiasko der vi må spise opp alle skilpaddene før vi kommer oss hjem, eller hedre og ære og vitenskapelige laurbær til alle!