Pokesafari del 3 – Tønsberg


På tide å utvide jaktmarkene en smule. Norges eldste by sto for tur!

Men aller først noen bilder fra en kjapp tur på Karljohansvern og Garasjetorget forrige søndag.  For det første fikk jeg tatt et bedre bilde av KNM Blink som ligger som museumsskip.bb01

Broder’n benyttet også sjansen til å fylle opp lagrene med pokeballer og en og annen villstyring.bb02

Vi avsluttet med å ta pokegymmen på KNM Utstein når sjansen bød seg.

bb03

Så til Tønsberg.  Dessverre var ikke været så bra, så jeg fant ikke frem kamera overalt.

Som vanlig er det ikke noen åpenbar logikk i hvilke minnesmerker som blir pokestop, og hvilke som blir pokegymmer.

I samtid og ettertid regnes Halfdan Wilhelmsen blant enerne i norsk rederihistorie – en banebryter i utviklingen av 1900-tallets norske skipsfart.

bb04

Mastodonten Farmandstredet er også hjem for en pokestop, i form av Tønsberg rutebilstasjon.

bb08Litt av moroa med en pokesafari er å oppdage skulpturer og slik som du aldri har lagt merke til. Som skulpturen «Familien» av Nic. Schøll, fra 1971.

bb05

Så begynte det å regne igjen, og jeg spaserte opp fra brygga igjen, over torget der noen mistrøstige torghandlere hutret under parasollene der de fallbød frukten sin. Tårnet i østre ende av torget er naturligvis (?) en pokestop det og.

bb06

Så bar det opp til Farmandstredet for litt shopping,  men først måtte jeg ta pokegymmen utenfor,  den fargerike gatekunsten på Carl E. Paulsens plass.

bb07

Selve shoppingen var ikke så spennende, eneste jeg kjøpte med var Pondusboka «Fjorten av samme sorten» siden den var satt ned fra 349,- til 99,- på Norli.

Så da var Tønsberg erobret, ingen nye og spennende rakkere, men en jevn strøm av basis-mons.  Dette er «the numbers game» tross alt.